Cebiniz artık bunu da yapacak

Cep telefonu ile yapamadığımız bir bu kalmıştı; sonunda onu da yapabileceğiz!

Cebiniz artık bunu da yapacak
Seri üretim için Edison Junior üzerinden kaynak bulmaya çalışan DoorBot isimli şirket, Wi-Fi bağlantı sayesinde kapıdaki kişiyi akıllı telefonunuzda görmenizi sağlayan özel bir kapı kilidi üzerinde çalışıyor. Lockitron anahtarsız kilit sistemini özel bir yazılımla destekleyen DoorBot, isterseniz yine mobil cihazınız üzerinden kapıyı da açmanıza imkan sağlıyor. Bunun için evde olmanız bile gerekmiyor.

Kapıdaki kişinin görüntüsü ve sesi de akıllı telefona gönderildiğinden, ne istediklerini, kimi aradıklarını sorabiliyorsunuz. Kızılötesi ışıklar sayesinde geceleri de görüntü alınabiliyor. Zımparalanmış alüminyumdan üretilen akıllı kilitler, su geçirmez bir kasaya sahip. Ziyaretçiler cihaz üzerindeki tuşa basarak konuşabiliyor. Birden fazla cihazla (örneğin bir akıllı telefon, bir tablet) iletişim kurabilen kilit, Android ve iOS'u destekliyor. Cihaz sadece dört kalem pille çalışıyor.

250.000 dolar gibi bir sermayeye ihtiyaç duyan firma şimdiye kadar sadece 18.688 dolar toplayabildi. Bağış yapabilmek için 40 gün kaldığını düşünürsek, firmanın istediği miktarı toplayabilmesi için her gün en az 5.400 dolar bağış yapılması gerekiyor. Eğer cihaz ilginizi çektiyse ve mutlaka bir tane edinmek istiyorsanız 169 dolar ödeyerek ön sipariş verebilirsiniz. Kapıyı açma işini de yapan tam otomatik bir sistem istiyorsanız, o zaman 319 doları gözden çıkartmanız gerekiyor.