Babaeski İtfaiye Müdürü Kurubaş Açıklaması

Babaeski Belediyesi İtfaiye Müdürü Süreyya Kurubaş, ''Doğalgazlı evlerin havalandırması çok iyi olmalı'' dedi.

Kurubaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğalgazlı evlerde zehirlenme ve yangına karşı havalandırmaların güzel olması gerektiğini söyledi.

Doğalgazın kullanımının hızla yaygınlaştığına dikkati çeken Kurubaş, ''Doğalgaz kullanılması konusunda bilinçlenmemiz gerekiyor. Doğalgazlı evlerin havalandırması çok iyi olmalı. Sobalı ısınmada karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri gerçekleşirken doğalgazlı ısınmada ise doğalgaz zehirlenmeleri meydana gelebilir. Doğalgaz zehirlenmelerini erken anlamak çok zor. Çünkü doğalgaz tamamen kokusuzdur'' diye konuştu.

-Tarihi yapılar restore edilecek

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit, 8 tarihi yapının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile restore edileceğini bildirdi.

Macit, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 tarihi yapının projesinin çizilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderildiğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarının kısa bir süre sonra başlayacağını ifade eden Macit, ''Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bize yapılan müracaatlar doğrultusunda 8 tarihi tescilli yapının proje çizimleri tamamlandı. Yakın zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacak'' dedi.

-Babaeski'de ''Mavi Masa'' birimi hizmete açıldı

Babaeski Belediye binasında ''Mavi Masa'' birimi hizmete girdi.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kısa sürede daha kaliteli hizmet alması amacıyla ''Mavi Masa'' biriminin hizmete açıldığını bildirdi.

Birimin vatandaşlardan gelen her türlü şikayetleri, talepleri kayıt altına alarak, ilgili birimlere on-line olarak havale edeceğini ifade eden Hacı, şunları kaydetti:

''Uluslararası şirketlerin kurumsal başarılarının temeli müşteri memnuniyetine dayanmaktadır. Kamuda ise bu kavram henüz oluşmamıştır. Belediyeler kamu hizmeti verir, halk için vardır, halk için hizmetler üretirler ama bana göre öncelik bu hizmetleri gerçekleştirirken daima halkın memnuniyeti olmalıdır. Yapılan hizmetten halk memnun değilse o hizmet hizmet değildir. Birimimiz tamamen belediye hizmetlerimizde kaliteyi arttırmaya yönelik bir uygulamadır.''

-Hayvansal gıda üreten işletmeler onay belgesi alacak

Hayvansal gıda üreten işletmelerin onay belgesi alması gerektiği bildirildi.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 13.12.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre, hayvansal gıda üreten işletmelerin onay belgesi alması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, hayvansal gıda üreten işletmeler Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları istendi.

Muhabir: Salim Tiran / Salih Baran

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA