Sinop'ta ''Alim Kefevi '' Konulu Konferans

Sinop'ta İl Müftülüğü tarafından, ''Alim Kefevi '' konulu konferans verildi.

Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta Sinop il Müftüsü Yalçın Topçu, Sinop'un manevi dinamiklerinden ''Alim Kefevi''nin tarihsel önemini anlattı.

Hukukun en üstününün zayıfın hakkını koruyanı olduğunu belirten Topçu, ''Bugün toplumda psikolojik ve sosyal sorunlar varsa bunun nedeni manevi değerlerin eksikliğidir. Manevi dinamiklerin harekete geçirilmesi gerekir. Alim Kefevi de manevi dinamiklerden biridir. Sinop'un önemli değerlerinden biri de Seyit Bilal Hazretleridir'' dedi.

İslam dininin bilime verdiği önemin altını çizen Yalçın Topçu, şöyle devam etti:

''Din, sosyal gücünü medreseden alır. Bilimin ve ilimin dinimizdeki yeri büyüktür. Dolayısıyla güçlü bir toplum, güçlü bir Sinop yaratmak istiyorsak Sinop Üniversitesi'ne destek olmalıyız. Sinop Üniversitesi bünyesinde açılan ve gerekli çalışmalar tamamlandığında eğitim-öğretime başlayacak olan İlahiyat Fakültesi'nin Alim Kefevi gibi Sinop'un manevi dinamiklerinden olan Seyit Bilal ve Alaaddin Camisi'nin de yaşatılması ve haklarında daha verimli ve derinlemesine çalışmaların yürütülmesi adına büyük katkıları olacağına inanıyorum. Alim Kefevi Hazretleri halifenin seçimle başa gelmesini istemiştir, seçme ve seçilme hakkının önemini ortaya koymuştur. 500 yıl önce demokratik bir ortamın oluşması için çabalamıştır.''

Konferansa, Vali Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve kurum amirleri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA