Selendi'de Mevlana Coşkusu

Manisa'nın Selendi ilçesinde, Mevlana Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Selendi'de Mevlana Coşkusu
Çok Programlı Lise tarafından hazırlanan kutlama programı Belediye Saray Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Programa Kaymakam Yasin Ortakcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Çok Programlı Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Fahri Zeybek yaptı. Zeybek, "Sevgi ve hoşgörünün en güzel örneklerini sunan Hz. Mevlana’nın doğumunun 805. yıldönümünü anmak için buradayız. İnsan için, bir fani için, doğumundan sonra dünyanın her tarafında, çoğalan bir coşkuyla, sevgiyle ve saygıyla anılmak ne büyük bahtiyarlıktır. Bu göz kamaştıran ilgi halesinin merkezinde sevgiye adanmış bir ömür, bilgi, öğrenme ve öğretme cehdi ve insanlığın en muhtaç olduğu duygu, hoşgörü yatıyor. Çağının ve ardından gelen asırların alimlerine, derin bir hayranlıkla Peygamber değil, fakat kitabı var dedirtebilen bu başarının temelinde aşk yatıyor. Yaradanı ve onun yarattıklarını anlamaya duyulan sonsuz, sınırsız, karşı konulmaz tarif edilmez aşk. Bugün bu topraklarda ne varsa, hangi inançtan, hangi soydan ve boydan olursa olsun birdir ve bizimdir. Hepsi bizim atalarımız, ecdadımız, insanlığın bize yadigarıdır. Onların değerini bilmek, sadece bu topraklara karşı değil, insanlığa ve bize emanet olan dünyaya karşı bir borcumuzdur" dedi.

Konuşmanın ardından program, Mevlana’nın hayatını anlatan Oratoryo, Öğrenci İlahi Korosu dinletisi ve şiirler ile devam etti. Uşak Gökkuşağı Tasavvuf Ekibi'nin söylediği ilahiler eşliğinde, Yüce Doğan semazen gösterisi yaptı. Semazen gösterisi, katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Katılanlara Mevlana şekeri ikram edildiği program da, mumlar da yakıldı .
Kaynak: İHA