Bursa'dan Suriyelilere Yardım

Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın girişimleriyle, Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, ülkelerinde yaşanan iç çatışmalardan kaçıp, Türkiye’ye sığınarak Kilis’e yerleşen Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyasında toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, konteyner kentte ve Kilis merkezde kalan Suriyelilere dağıtılmak üzere Valiliğe teslim edildi.

Bursa'dan Suriyelilere Yardım
Yardımları beraberinde getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ve beraberindekiler, Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti

Vali Tapsız, Osmangazi Belediye Başkanı ve beraberindeki heyete, konteyner kentte ve Kilis’te yaşayan Suriyeliler hakkında bilgi vererek, "Devlet ve millet olarak sadece sınırın bu tarafında kalanlara değil, diğer tarafında olan kardeşlerimize de yardım elimizi uzatıyoruz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar ise, devlet ve millet işbirliğinin en güzel şekilde tecelli ettiği böyle yardım kampanyalarına öncülük ettiği için, Tapsız'a teşekkür etti. Tapsız, Dündar'ın şahsında Kilis’te yaşayan Suriyelilere verilmek üzere 2 TIR dolusu yardım malzemesi gönderen tüm Bursalılara ve Osmangazililere teşekkür ettiğini belirtti.

Daha sonra konteyner kente geçen Mustafa Dündar ve beraberindeki heyeti, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe karşıladı. Osmangazi Belediye Başkanı Dündar burada yaptığı konuşmada, "Osmangazi Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı yardım kampanyasında; muhtelif gıda maddesi, bin adet battaniye, 500 adet soba, 3 bin çift çorap ve 55 koli giyim eşyası toplandı. Suriye’deki iç çatışmadan kaçarak ülkemize sığınan insanlara yardım etmek, gerek belediye, gerek vatandaş olarak insanlık görevimiz. Başta öncülüğünden dolayı Vali Süleyman Tapsız'a ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Osmangazi Belediyesi tarafından Osmangazili hayırseverlerden toplanan yardımlar, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Valiliğe teslim edildi .
Kaynak: İHA