11 Yavrusu Oldu, 2’si Öldü

Tokat’ta golden cinsi bir köpeğin 11 tane yavrusu oldu, yavrulardan 2’si öldü.

11 Yavrusu Oldu, 2’si Öldü
Tokat’ta kuş ve akvaryum balığı satan bir iş yerinde yaklaşık 3 gün önce dünyaya gelen golden cinsi yavru köpekler ilgi odağı oldu. 11 yavrudan 2’si doğum sonrasında ölürken, 5’i erkek, 4 dişi yavru köpekler sahibine neşe kaynağı oldu. Karamel adı verilen golden cinsi köpeğin yavruları şimdilik anne sütü ile besleniyor. Köpeğin sahibi Gökhan Ulugöl, 11 yavrudan 2’sinin doğumdan sonra küçük kaldığı için öldüğünü diğer yavruların oldukça sağlıklı olduğunu kaydetti.

Ulugöl, yavru köpeklerin çok ilgi gördüğünü belirterek, “Yavrulardan 2 tane daha var küçük kalan onlarda şu anda gayet sağlıklı. Biberonla takviye yapıyoruz. Fotoğraf çekinmek isteyenler oluyor. Yakından görmek isteyenler oluyor. Karamel yavrularını kıskanmıyor, bizlerde rahatça bakıp ilgilenebiliyoruz” dedi.

Yavru köpeklere talebin çok olduğunu ama gerçekten bakacak birisini bulmanın önemli olduğunu ifade eden Ulugöl, “Vatandaş geliyor çocuğunun hoşuna gittiği için alıyor ama 2-3 ay sonra sıkıldı diyerek hayvanı sokağa bırakıyor. Bunlarda süs köpeği gibi, sokakta yaşamayı beceremiyor. O nedenle bakabilecek kişilerin beslemesi gerekiyor. O nedenle 2-3 ay sonra ben sıkıldım serbest bırakacağım diyenler olduğu için havyana sıkıntı” diye konuştu.

Kaynak: İHA