Stk'lardan 'başörtüsü' İçin Oturma Eylemi

Türkiye genelinde Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları (STK) üyeleri, Şanlıurfa'da da eylem yaptı.

Stk'lardan 'başörtüsü' İçin Oturma Eylemi
' Başörtüsünün' kamusal alanda ver her yerde serbest olmasını isteyen STK üyeleri, yürüyüş ve açıklamanın ardından oturma eylemi yaptı. Eğitim-Bir-Sen, Mazlum-Der, Deniz Feneri, İHH ve diğer STK üyeleri, Eski Vilayet önünde toplanarak, kadınlar önde erkekler arkada Eski Vilayet Kavşağı'ndan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında trafik tek yönde aksarken, iş merkezi önüne gelen STK üyeleri, burada basın açıklaması yaptı.

Başörtüsünün her alanda serbest olması gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün Dünya İnsan Hakları Günü... Özgürlük diyoruz. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna inanıyoruz. Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Herkes için eşitlik, herkes için adalet istiyoruz. Artık yeter! Aklımıza ve ruhumuza giydirilmeye çalışılan bu deli gömleklerine hayır diyoruz. Bu yüzden diyoruz ki; kamuda, her alanda ve her konumda tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkını istiyoruz." Basın açıklaması sırasında, grup sık sık slogan atarak ve ilahiler eşliğinde durumu protesto etti. Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra alkışlarla durumu protesto edip olaysız bir şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA