Sen Elazığ Şubesi'nden Başörtüsü Eylemi

Elazığ'da Eğitim Bir-Sen üyesi bir grup, kamuda uygulanan başörtüsü yasağını protesto etti.

PTT Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Nadide Yakan, anayasada bulunmayan bir yasağın, iç tüzük, yönetmelik ve genelge gibi düzenlemelerle var edilmeye çalışıldığını, anayasada korunan bir hakkın yönetmeliklerle yok sayıldığını iddia etti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde din ve vicdan özgürlüğü kapsamında başörtüsü serbestliğinin açıkça ifade edildiğini söyleyen Yakan, bu konunun pazarlık edilemez olduğunu belirtti.

Başlarını örten kadınlara yıllardır reva görülen hukuksuz uygulamaların ''ötekileştirme'' olduğunu ileri süren Yakan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ötekileştirmeye artık Son vermeliyiz. Kadınların imanı, insani değerleri, evrensel hukuktan kaynaklanan hakları görmezden gelinerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Sahip olduğumuz değer, birikim ve eğitimi görmezden gelen, yaşama arzumuzu ve enerjimizi yok eden bütün uygulamaların Son bulmasını istiyoruz.''

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA