Potanın Efeleri Üzdü

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde evinde Ordu Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nü ağırlayan Aydın Engelliler Spor Kulübü rakibine 75-60’lık skorla mağlup oldu.

Potanın Efeleri Üzdü
İlk periyotta güçlü rakibine kafa tutan Potanın Efeleri, ilerleyen periyotlarda rakibinin uzun oyuncularını durduramayınca sahadan mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın bir bölümünü Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’da izledi. Aydınspor 1923’ün Adıyamanspor ile oynadığı karşılaşmanın ardından Atatürk Kapalı Spor Salonu’na giden az sayıdaki Aydınspor 1923’lü taraftarlar da Aydınlı Engellileri destekledi.

Bu sezon yükseldiği 1. Lig’de ilk kez Aydınlıların karşısına çıkan Aydın Engelliler Spor Kulübü, karşılaşmanın ilk periyodunu 19-17 geride tamamladı. İkinci periyodun başında oyuna ağırlığını koyan Ordulu engelli basketbolcular ilk yarıyı 29-38 önde kapattı. 3.periyoda hızlı başlayan deplasman ekibi farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkardı. Sinan ve Hüseyin’in sayılarıyla farkı kapatan Aydınlı engelliler 4.periyoda 10 sayı farkla geride girdi.(49-59).

Çekişme içinde geçen son periyotta, Aydınlı engelliler farkı kapatmaya çalışsa da gücü yetmedi. Farkı kapatmak için dış şutlara yönelen Aydınlı engelliler skorda istediği üretkenliği ve serbest atışlarda başarı sağlayamayınca 15 sayı farkla mağlup oldu. (60-75) KARŞILAŞMANIN ARDINDAN GERGİNLİK YAŞANDI Son periyotta Ordu Engelliler Spor Kulübü’nden çok sayıda 5 faul alması nedeniyle oyun dışında kaldı. Ordulu engelliler karşılaşmanın hakemlerine tepki gösterirken, maç sonunda iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Kısa süren gerginlik, her iki takımın yöneticilerinin ve sporcularının müdahale etmesiyle önlendi .
Kaynak: İHA