NEÜ'de ''islam'da Hat Estetiği'' Konferansı
Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ''İslam'da Hat Estetiği'' konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Boydaş, hat sanatından resim sanatına, grafik sanatlardan edebiyata kadar her sanat dalında estetiğin önemine değinerek, estetiğin oluşumunu sağlayan unsurlar hakkında dinleyenlere bilgi verdi.
Hat sanatçısının tek malzemesinin 28 harf olduğunu ve bu sanatın sabır ve titizlik gerektirdiğini belirten Boydaş, hat sanatına ilişkin 'besmele' örneklerini salondakilerle paylaştı.
Sanat eğitiminin önemine de değinen Boydaş, ''Sanatta soyut, en yüksek seviyedir. Eğitimin bir gayesi de soyutu öğretmektir. Çünkü soyutu herkes anlayamaz. Sanat tanrının insana verdiğini bir emanettir. Emanete sahip çıkılması gerekir'' dedi.
Boydaş, hat sanatına ilişkin yaptığı sunumun ardından icra ettiği ney taksimi ile salondakilere duygusal anlar yaşattı.
Program sonunda Rektör Kılıç, Boydaş'a sunumundan dolayı teşekkür ederek, kendisine Avanos çamurundan yapılmış olan ve NEÜ'yü temsil eden bir plaket takdim etti.
