Menan Cinleri Sinop'ta Sahnelendi

Sinop'ta Greyfurt Tiyatro tarafından sahnelenen 'Menan Cinleri' adlı tiyatro oyunu, yoğun ilgi gördü.

Menan Cinleri Sinop'ta Sahnelendi
Sema-Der tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Sinop Gençlik Akademisi Projesi kapsamında Sinop Halk Eğitim Merkezi salonunda sahnelenen oyuna üniversite öğrencileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro ekibi oyunun ilk perdesinde salondakileri kahkahaya boğarken, ikinci perdede ise oldukça duygusal anlar yaşattı. Hekimoğlu İsmail'in 'Menan Cinleri' isimli eserinden uyarlanan oyun, kader, iman, namaz gibi en hassas konuları ciddiyetle ve anlaşılır bir lisan ile izleyiciye anlatıyor. Yapımcılığını Tiyatro Greyfurt'un yaptığı iki perdelik Menan Cinleri oyununu izleyen Sinoplular program sonunda oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyunun Sinop Gençlik Akademisi ve Sema-Der ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortak olarak yürütülen bir proje kapsamında sahnelendiğini belirten Sinop Gençlik Akademisi Proje Koordinatörü Gökhan Özkarslı, "Projemiz üniversite öğrencilerine yönelik sportif, sanatsal, kültürel ve eğitsel faaliyetleri içeriyor. Bu noktada ki amacımız üniversitede okuyan öğrencilerimizi hem motive etmek, hem de sosyal ve sanatsal anlamada onlara katkı sağlamak" dedi.

Sinop Gençlik Akademisi faaliyetlerinin çok yakında başlayacağını ifade eden Özkarslı, proje kapsamında konferanslar, seminerler ve kurslar olacağını ve katılımların ücretsiz gerçekleşeceğini ifade ederek 19-25 yaş arası tüm gençleri etkinliklere katılmaya davet etti .
Kaynak: İHA