Kök; Blogna Sürecinin Önemini Anlattı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla ilişkiler ve Tanııtm Bölümü öğretim üyesi Nilgün Kök, yeni başlayan Avrupa'dan başka ülkelere beyin göçünü konu alan"Blogna süreci" hakkında bilgilendirme yaptı, sürecin önemini anlattı.

Kök; Blogna Sürecinin Önemini Anlattı
Kök, "Blogna (Bolanya) süreci diye adlandırılan ve Avrupa’dan başka ülkelere beyin göçünü engellemek maksadı ile hazırlanmış bir anlaşmadır. Bu anlaşma ile ülkeler kendi arasında eğitimci ve eğitim alanlarında işbirliği yapmakta, bu sayede eğitimin kalitesini daha da yukarı taşıyarak, öğrencilerine kaliteli eğitim vermektedir. Yetişmiş personelini daha üst seviyelerde olan ülkelere kaptırmamış olup, aynı zamanda rekabetçi ortam sayesinde eğitimin kalitesini arttırmayı başarmışlardır" diye konuştu.

CBÜ'nin geçtiğimiz günlerde Blogna sürecine dahil olduğunu belirten Kök, ”CBÜ geçtiğimiz günlerde Blogna Sürecine dahil olmuş ve eğitim kalitesini daha da yukarılara taşıyacağının sinyalini vermiştir. Şimdi ise bu süreci en iyi biçimde kullanma çabasında olan Celal Bayar Üniversitesi, kendi bünyesinde yetişmiş personelini elinde tutarak bu süreci değerlendireceğini göstermiş oldu" dedi.

En çok beyin göçünün Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) Nilgün Kök, “Türkiye’nin beyin göçü konusunda liste başı olduğu bu dönemlerde, bu tür oluşumlar ile yetişmiş kadrolarını elinde tutabilir ve Türkiye’nin geleceği de bu sayede garanti altına alınmış olur" dedi.

Öğretim Üyesi Kök, bu sürecte, Türkiye'nin geleceği için CBÜ tarafından atılan bu büyük adımı en çok destekleyenin ise CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli olduğunun altını çizdi. Kök, Halkla İlişkiler Bölümü olarak buna en çok önem vermesi gereken bölümün kendileri olduğunu vurguladı ve öğrencilerine bu konuyu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA