Gacık Hamamı Restorasyonu 2013’te

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Osmanlı döneminden kalma tarihi Gacık Hamamı’nın 2013 yılında restorasyonunun tamamlanacağını söyledi.

Gacık Hamamı Restorasyonu 2013’te
Başkan Metin Dağ, Gacık Köyü’nde bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi hamamın restorasyonu için Son aşamaya gelindiğini söyledi.

Yıllardır atıl durumda kalarak çürümeye yüz tutan tarihi hamamın restorasyonu ve turizme açılması için Yalova Valiliği ile birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Dağ, “Gacık Köyü hamamının restorasyonu için şu anda valilikle ortak projemiz devam ediyor. İhalesi yapıldı. Yer teslimi için yasal süreç bekleniyor. Onaylamayı belediye olarak yaptık. 10 gün içinde yer teslimi yapılır. 2013’te restorasyona başlanır. 6 ayda restorasyonu tamamlanır” dedi.

Hamamın çevre düzenleme projesi kapsamında Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Meliha Manço’nun heykelinin dikileceğini kaydeden Dağ, “Hamamın çevre düzenlenmesi projesi kapsamında Meliha Manço’nun heykeli Gacık Köyü’ne dikilecek. Orada yaşadığı için bu heykeli yapmayı düşündük” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA