5 Yıllık Kalkınma Planı

Türkiye’nin 5 yıllık Kalkınma Planı Çalıştayı için Karabük’ün Safranbolu ilçesine gelen heyet tarihi kenti gezdi.

5 Yıllık Kalkınma Planı
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan; Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Bakanlık Müsteşar Yardımcıları İlyas Çelikoğlu, Ahmet Yaman, Cüneyd Düzyol, Bakanlık Genel Müdürleri A. Latif Tuna, M. Metin Eker, Daire Başkanları ve Kalkınma Bakanlığı Üst Düzey Yöneticileri ve eşlerini konuk etti. Tarihi Çarşıda başlayan Safranbolu gezisini sırası ile Kent Tarihi Müzesi, Yörük Köyü, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Cinci Han, İnce Kaya Su Kemeri, Cam Seyir Terası ve Gökçüoğlu Konağı ziyaretleri takip etti. Çevrik Köprüde yenilen akşam yemeğinden sonra konuklar Tarihi Arasta çarşısında yer alan Eski Lonca Kahvesi Boncuk Cafe’de müzik dinletisine katıldı.

Konuklara burada Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. Yapılacak olan toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. 10. Kalkınma Planının çalışmalarının yürütüldüğünü dile getiren Ceylan, bu planın 2014 ile 2018 yılları arasında hayata geçecek bir plan çalışması olduğunu, bu çalıştayı Safranbolu’da yapmaktan da gurur duyduklarını söyledi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Böylesi bir planın, önceliklerini, hedeflerini ve ilkelerini belirlemek üzere bakanlık bünyesinde böyle bir çalıştay düzenledik. Geçtiğimiz hafta Sayın Bakanımız da Safranbolu’da idi ve Safranbolu’yu çok beğendiklerini ifade ettiler. Daha önceleri başka yerler düşünülürken Sayın Bakanımız toplantının Safranbolu’da yapılmasının daha hoş olacağını ifade ettiler. Daha önce ifade ettiğim gibi hükümetimizin 2023 yılı hedeflerini gerçekleştirmek üzere ilk 5 yıllık diliminde hayata geçecek olan 10. kalkınma planının temel çerçevesi ve kararları bir anlamda Safranbolu’da verilmiş olacak. Bu anlamda öncelikle Safranbolu’yu yaşanılır bir şehir ve bir marka kent düzeyine getirdikleri için Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yine konuklarımız da ayrıca gösterilen yakın alakandan dolayı çok memnunlar. Ayrıca Safranbolu’ya da hayran kaldıklarını ifade etmeliyim” dedi.

Safranbolu Belediye başkanı Dr. Necdet Aksoy’un Bakanlığa çok güzel bir proje sunduğunu belirten Ceylan, “Gelen projeyi Sayın Bakanımıza sunduk ve şu anda u güzel proje değerlendiriliyor. İnşallah Safranbolu adına bizlerde bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

Başkan Aksoy ise, Safranbolu’da yapılacak olan çalıştayın 2023 hedefini doğrultusunda ilk 5 yıllık Kalkınma Planının vizyonunu çizeceğini, ülkemiz için böyle büyük ve önemli bir toplantının Safranbolu’da yapılmasında dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu, toplantının Safranbolu’da yapılması anlamında her zaman olduğu gibi yine Safranbolu’nun yanında olan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’a müteşekkir olduğunu ifade etti.

Başkan Aksoy, “Bu kapsamda çaşlıştayın Safranbolu’da yapılıyor olması Safranbolu’nun hedeflerini ne kadar çok büyüttüğünün bir anlamda kanıtı olmuştur. İnşallah bakanlığa sunduğumuz projemize de destek verileceği inancındayım. Gelecek olan destekle beraber Safranbolu’muz bu günkü değerlerini geleceğe daha emin bir şekilde taşıyacak ve büyük bir mesafe kat edecektir” dedi.

Amaçlarının yeni bir şey yapmaktan öte var olanı geleceğe aktararak, bir tuğlayı bile yerinden oynatmadan, geçmişe hiçbir zarar vermeden geleceğe taşımak istediklerini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Proje gerçekleştiğinde Safranbolu gelecek yüz yıllara yapılacak olan yatırımlarla taşınmış olacak. Bu anlamda Yapılacak olan katkılarından dolayı, Sayın Bakanımıza, Sayın Bakan Yardımcımıza, Safranbolu adına yaptığı çalışmalardan ötürü Sayın Valimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA