Vali Güvenç Açıklaması

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu tarafından düzenlenen ''Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012'' toplantısı için gelen Kazakistan ve Tanzanyalı iş adamlarından oluşan heyet, Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, konuk iş adamları, Şanlıurfa Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ile Vali Güvenç'le makamında bir süre görüştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Güvenç, kentin kalkınmaya ve gelişmeye çok müsait bir il olduğunu kaydetti.

Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının geliştiğini, bu anlamda kalkınmanın da özel sektör eliyle olması gerektiğinin altını çizen Güvenç, şunları kaydetti:

''Çok şükür bunda da çok başarılı olduk. İş adamlarımız dünyanın dört bir yanında dostluklar kuruyorlar, iş kuruyorlar, işbirliğimizi geliştiriyorlar. Türk ve Müslüman dünyasında çok ciddi iş ve yatırım gelişmeleri var. İnşallah daha çok görüşür, daha çok birlikte iş yaparsak bütün ülkelerin menfaatine olur. Çünkü gerçekten çok büyük potansiyel var ve halklarımız bizlerden bu işbirliğini ve gayretli çalışmayı bekliyorlar. Kazakistan ve Tanzanya'nın Şanlıurfa'da aynı masada buluşmasını çok anlamlı olduğunu söylememiz lazım.''

Kentin tarım potansiyeline de değinen Güvenç, Şanlıurfa'nın yıllık 4 milyar dolara yakın tarımsal üretiminin bulunduğunu, yeni yatırımlarla birlikte 2 milyon dekar olan sulanabilir arazinin 3 yıl içerisinde 6 milyon dekara ulaşacağını aktardı.

Tanzanyalı iş adamı George Nangala ise Şanlıurfa'da çok iyi karşılandıklarını ve kenti çok beğendiklerini ifade ederek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı ülkesi adına Türkiye'ye teşekkür etti.

Kazakistanlı iş adamı Kuyugou Kambar da, Türkiye'ye geldikleri andan itibaren kendilerine gösterilen sıcaklık için çok mutlu olduklarını belirtti.

Ziyarette, iş adamı Kambar Vali Güvenç'e Kazakistan'ın milli kıyafeti olan ''çapan'' hediye etti.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA