Skandallara Karşı 'kankalı' Çözüm

Japonya'da görev yapan ABD askerlerinin son zamanlarda karıştığı skandalların yükselmesi üzerine ordu, kanka çözümü devreye sokmaya karar verdi.

Amerikan askerlerinin komutanı Korgeneral Salvatore Angelella'nın kararıyla, hiçbir ABD askeri artık tek başına dışarı çıkamayacak.Skandallar zinciri, iki ABD askerinin Japon bir kadına tecavüz etmesiyle başladı.

Bunun ardından sarhoş bir ABD askeri, izinsiz bir şekilde yabancı bir eve girerek burada bulunan Japon çocuğunu tartaklamıştı. Ayrıca sarhoş bir Amerikan askeri de bir evde uyurken gözaltına alınmıştı. Bu skandallar sırasında ordunun, gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan etmiş ancak krizlere engel olamamıştı. Ek önlem olarak Amerikan askerlerinin devriye gezmesine karar verilmişti. Önlemlerin sonuncusu da "kanka programı" oldu. Japonya'daki ABD ordusunun sözcüsü Yarbay David Honchul, "Korgeneral Angelella'nın emriyle kanka programı başladı.

" dedi.

Karar, Japonya genelinde bulunan 85 tesiste görev yapan 38 bin askerle gemilerde bulunan 11 bin askeri kapsıyor. Skandallar nedeniyle Japonya'daki ABD karşıtı hava artarken iki ülke arasında da soruna yol açıyordu. ABD askerlerinin işlediği uygunsuz hareketler nedeniyle Okinava gibi yerlerde Amerikan karşıtı gösteriler yapılmıştı .