İnternet Kafeler Para Kazanamıyor

Denizli İnternet Kafeler Derneği Başkanı Metin Özel, internet kafe ücretlerinin düşük olduğunu belirterek, bu yüzden kafelerin kendilerini yenileyemediğini söyledi.

İnternet Kafeler Para Kazanamıyor
Denizli İnternet Kafeler Derneği, bir süre önce yapılan genel kurulda yeni yönetimini belirledi. Genel kurul sonrasında derneğin başkanlığına seçilen Metin Özel, Denizli Valiliği’nin internet kafeler için aldığı kararları desteklediklerini, bu kararların uygulanması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

12 yaşından küçük çocukların velileri olmadan internet kafelere girmemesi, IP loglarının tutulması, filtrelerin açık olması ve zararlı sitelere girişin engellenmesi gibi kararların uygulanmasının önemli olduğunu ifade eden Özel, internet kafelerin para kazanamadığını, bu konuyla ilgili çalışmalar da yapacaklarını söyledi

Denizli’de 1 saatlik internet kullanım ücretinin 40-50 kuruş olduğunu belirten Özel, “Bu fiyatlarla internet kafelerin ayakta kalması mümkün değil. Para kazanamayan internet kafe işletmecileri doğal olarak makinelerini yenileyemiyor ve teknolojiye ayak uyduramıyor. İnternet kullanım ücretinin 1.5 TL olması için ilçeler dahil tüm internet kafelerle görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Denizli’de kayıtlı 165 internet kafenin bulunduğunu, ilçelerle birlikte bu sayının 250’ye yaklaştığını kaydeden Denizli İnternet Kafeler Derneği Başkanı Metin Özel, “Derneğimize üye olan internet kafe sayısı 51. Diğer internet kafelerin de üye olması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İnternet kafelerin geliri azaldı. Buna karşı elektrik, kira gibi giderler arttı. Gelir artıracak çalışmalar yapmamız gerekiyor. İnternet kafelerde kontör, çay, kahve gibi satışların da yapılması için çalışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA