Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Otel'deki Türk-Arap İşbirliği Forumu 5. Toplantısı'nın öğle yemeği bölümüne katılacak.

( 13.00) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi'nin Wow Otel'de düzenlediği Felsefe Sempozyumu'na ve Cebit Bilişim Fuarı'na katılacak. (14.30 - 16.30)Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep’te 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne katılacak. Bakan Şahin, Gaziantep Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası ve Şehitkamil Belediyesi kapalı yüzme havuzunun açılışlarını da gerçekleştirecek. (10.30 - 13.00) Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak. (10.00)Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'ne, Bursa İmam Hatip Lisesi'nin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla düzenlenen programa ve Kaynarca Jeotermal Su Terfii Merkezi'nin açılışına katılacak. Arınç, AK Parti ilçeler arası futbol turnuvası ödül töreni ve Itri'yi anma gecesine de iştirak edecek. (11.00-19.00)Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Arap İşbirliği Forumu Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı takip ediliyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cevahir Hotel İstanbul Asia'nın açılışını birlikte gerçekleştirecek. (14.30)Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Güney Kore Tarım Bakanı Suh Kyu-yong, Bakanlık'ta 'Türkiye-Güney Kore Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması'nı imzalayacak. İki bakan imza törenin ardından basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyonu tamamlanan Antalya Myra Andriake Onurlandırma Anıtları'nın açılışına katılacak. (11.00)Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlamasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da dün şehit olan er Duyal Ceylan'ın(21) cenazesi İçel'de öğle namazına müteakip toprağa verilecek.(11.30)Huzurevi sakinlerinden ‘Gangnam Style’ şov. Dünyayı kasıp kavuran ‘Gangnam Style’ dansı çılgınlığı, Erzincan’da huzurevi sakinlerini de sardı. Yaşları 65 ile 95 arasında değişen yaşlılar, hem güne spor yaparak başlıyor hem de ‘Gangnam Style’ müziği ile stres atıyor. Huzurevi sakinleri, yaptıkları spora Gangnam Style müziğini ekleyince, ortaya ilginç görüntüler çıkıyor. ‘Bizimkisi gökyüzünde demir kafeste ekmek kavgası’ (Özel)
Gökdelen ve alışveriş merkezi inşaatlarının yükseldiği İstanbul’un birçok bölgesi şantiyeyi andırıyor. Bu alanların en dikkat çeken unsurlarından biri ise vinçler. Binaların boylarıyla yarışan, tonlarca yükü bir çırpıda onlarca metreye çıkarıp onlarca işçinin günler boyu yapacağı işi dakikalar içinde bitiren bu demir pençeler İstanbul silüetinin bir parçası haline geldi. Beton yığınları ile birlikte yükselen, aynı zamanda her biri farklı bir hikâyeyi de barındıran bu makinelerin görünmeyen yüzleri ise operatörleri. Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibi, kedi gibi tırmandıkları, joystick kolu gibi kullandıkları vinçleri evleri sayan operatörlerin “bol havalı” dünyalarını görüntüledi.

Suriye sınırı ve Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.İnternette afişe edilen çıplak Türk görüntüleri gerçek mi? (Özel)
Ukrayna'da fuhuş ile mücadele için bir araya gelen 'Defakto' adlı grubun lideri Maksim Golovin, bir Türk vatandaşının fuhuş yaptığı iddiasıyla dövüldüğü ve çıplak şekilde afişe edildiği internette dolaşan görüntülerle ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu.

'Görüntüler gerçek mi?' sorusuna Golovin, 'İzleyenler karar versin' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) üçüncü toplantısı için 3 Aralık’ta İstanbul’a gidiyor. Putin’e Türkiye ziyaretinde Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karma Ekonomik Konsey’in Rusya Eşbaşkanı ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve çok sayıda Rus iş adamı eşlik edecek. Enerji Bakanı Novak ziyaret öncesi iki ülke ticaret, ekonomi ve enerji ilişkilerini Türk basın mensupları ile değerlendirdi.Spor Toto Süper Lig’de 14. hafta maçlarına Kardemir Karabükspor - Sanica Boru Elazığspor, Akhisar Belediyespor – Bursaspor ve Orduspor – Beşiktaş karşılaşmalarıyla devam edilecek. (16.00 - 19.00)PTT 1. Lig’de 14. hafta maçları Boluspor - MKE Ankaragücü, Samsupor – Bucaspor ve Torku Konyaspor – Karşıyaka karşılaşmalarıyla başlayacak. (14.00 - 19.00) FIFA ve TFF Heyeti U20 Dünya Kupası ile ilgili Kayseri’de basın toplantısı düzenleyecek.