Bosna

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, ülkede görev yapan büyükelçilerin eşleri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "kış pazarı" açıldı.

Saraybosna'da eğitim veren Uluslararası Fransız İlköğretim Okulu'nda düzenlenen "kış pazarı"na Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız'ın eşi Emine Yıldız'ın yanı sıra çok sayıda diplomat eşi ile Bosna-Hersek'i Londra Olimpiyatları'nda Judo dalında temsil eden Amel Mekiç de katıldı.

Bosna-Hersek'te faaliyet gösteren 25 büyükelçilik tarafından kurulan stantlarda sergilenen ürün ve ülkelere ait geleneksel ev yemeklerinin satışından elde edilecek gelir, ülkede faaliyet gösteren ve çocuklara yardım eden sivil toplum örgütlerine bağışlanacak.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız'ın eşi Emine Yıldız, AA muhabirine, etkinliği "Helping Hand" isimli kadın derneği ile ortaklaşa düzenlediklerini söyledi.

Yıldız, "Etkinliğin iki amacı var: Bunların ilki, yardım için mümkün olan en fazla miktarda parayı toplamak, diğeri ise Bosna-Hersek vatandaşlarını bu tarz organizasyonlar sayesinde farklı kültür ve yemeklerle tanıştırmak" diye konuştu.

Türkiye standında sergiledikleri ürünlerin Türkiye'deki farklı sivil toplum kuruluşları tarafından gönderildiğini belirten Yıldız, "Türkiye'nin farklı şehirlerinden gönderilen tekstil ürünlerimiz de bulunuyor. Bunun yanı sıra, Türk mutfağından yemekleri de burada insanların beğenisine sunuyoruz" dedi.

Bosna-Hersekli judocu Amel Mekiç de kış pazarının hedefine ulaşacağını, böylelikle ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilebileceğini söyledi.

-Eric Abidal'a ait imzalı forma da var-

Kış pazarı hakkında bilgi veren Fransa'nın Saraybosna büyükelçisinin eşi Claudia Carceroni de Carvalho da bu yılki kış pazarında 25 büyükelçiliğin toplam 100 standı olduğunu, geçen yıl bin 500 kişinin ziyaret ettiği pazarda bu yılki hedefin bunun iki katı olduğunu belirtti.

Stantlarında farklı peynir çeşitleri ve Fransız yemeklerinin yanı sıra Barcelona futbol takımının Fransız yıldızı Eric Abidal'a ait imzalı formanın da bulunduğunu belirten Carvalho, formayı en yüksek fiyata satıp dernege daha fazla katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Gün boyunca devam edecek kış pazarını çok sayıda Saraybosnalı'nın yanı sıra Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve AB'nin Bosna-HErsek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko da ziyaret etti.

Muhabir: Vesna Beşiç-Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA