Bakan Bayraktar, Elazığ’a Geldi

Törende, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Sermin Balık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdülkadir Kandemir ile Ak Parti İl Başkanı Mahir Sönmez’de hazır bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehirde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmaları anlattı. Başkan Selmanoğlu, şehrin doğusunda bulunan mahallelerde kentsel dönüşüm projesi için alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, bu mahallelerde zemin etütlerinin devam ettiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’ndan almış olduğu brifing Sonrasında, gerçekleştirilen çalışmaların Son derece güzel olduğunu belirterek açıklamasında şunları ifade etti: “Elazığ’da konut teslim törenine katıldık Sonrasında vilayet makamını ziyaret edip ardından belediyemize geldik. Şehirde gerçekten güzel çalışmalar yapılmış ve Elazığ hızla gelişen ve değişen bir şehir konumuna yükselmiş. Elazığ’da yürütülen özellikle içme suyu projesi önümüzdeki yıl tamamlanacak. Kendi cazibesiyle akacak su belediyenin de elektrik yükünü azaltmış olacak." "Kentsel dönüşüm noktasında belediyelerin önemi büyüktür. Binalarımız enerjiyi tutmuyor. Bizler 55 – 60 milyar dolar civarında enerji satın alıyoruz. Binalar enerjinin yüzde 40’ını tüketiyor. Yeni binalar depreme dayanıklı yapılmakta. Üç bin yıllık tarihe sahip Elazığ’da kentsel dönüşüm projesini önemsiyoruz. Elazığ’ı yakından görelim ihtiyaçlar nelerdir bunları görmeye geldik. Göz görünce gönül katlanır diyoruz ve kendimizi sorumlu hissediyoruz.”

Erdoğan Bayraktar, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten Sonra Trabzon’a gitti.