Aksaray'da Engelliler Sergi Açtı

Aksaray Belediyesi'nin Sanat Atölyesi'nde eğitim gören engellilerin eserlerinden oluşan sergi açıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Efor Alışveriş Merkezi'ndeki serginin açılışında, Aksaray Belediyesi'nin sosyal sorumlulukla ilgili hizmetlerini beğeni ile takip ettiklerini söyledi.

Engellilere yönelik kursların da bunlardan biri olduğunu vurgulayan Mızrak, ''Fiziki engelli olabiliriz ama asıl engel beyinlerde ve gönüllerde. Bu engelleri kaldırmak lazım'' dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, engellilerin mutluluğu için Şubat 2011'de yepyeni bir çalışma başlatarak, engellilere yönelik Sanat Atölyesi kurduklarını söyledi.

Engellilerin atölyede yaptıkları el işi ürünlerle kendilerini daha iyi ifade ettiklerini dile getiren Palta, şunları kaydetti:

''Toplumdaki bir kişiyi mutlu etmemiz bir ailenin mutluluğu demek, mutlu ailelerimiz çoğaldıkça mutlu bir ülkeye sahip oluruz. Toplum olarak sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Amacımız eğitimli bireyler yetiştirerek, kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak. Atölyede takı tasarımı, ebru çalışması, müzik grubu, ahşap boyama, triko, deri işlemeciliği çalışmaları devam ediyor. Ocak 2013 tarihinden itibaren dikiş kursumuz başlayacak. Halen 40'a yakın öğrencimiz mevcut.''

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Belediye Başkanı Palta, Sakatlar Derneği Başkanı Bekir Kaya açılış kurdelesini birlikte keserek sergiyi açtılar.

Muhabir: Ersin Altınsoy

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA