Saski'den Kışa Hazırlık

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi kış hazırlıkları sürdürüyor.

SASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, SASKİ ekipleri kış hazırlık çalışmaları kapsamında yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını temizliyor.

Temizlik çalışmalarına önemli miktarlarda kaynak aktarıldığını ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, vatandaşları altyapı sisteminin çalışmasını engelleyen atıkları atmamaları noktasında daha duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarımız çöp kutusu gibi algılandığını belirten Keleş, ''Bazı vatandaşlarımız altyapı hatlarına sistemin çalışmasını engelleyen katı atıklar atıyor, bu da hatların tıkanmasına ve arıza oluşmasına neden oluyor'' dedi.

Kış hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını, bazı bölgelerde ise kanalizasyon temizlik çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Keleş, şunları kaydetti:

''Ekiplerimiz kış öncesinde hatlarda büyük bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmaları sayesinde kış öncesinde hatların yükünü azaltıyoruz. Bu temizlik çalışmaları sayesinde yoğun yağışlı dönemlerde hatlarımız yüzde yüz verimle çalışıyor.''

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA