Özgür Suriye Ordusu Bir Cephe Daha Kazandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yönetim Özgür Suriye Ordusu’nun eline geçti.

Özgür Suriye Ordusu Bir Cephe Daha Kazandı
Özgür Suriye Ordusu, 35 saat süren çatışmaların ardından Ceylanpınar ilçesine sınıra sıfır noktada komşu olan Suriye’nin Rasulayn ilçesini Esad güçlerinin elinden aldı. Muhalifler, bölgedeki 4 Karakol ve istihbarat binasını ele geçirdi. Muhalifler çok sayıda Esad'a bağlı askerleri esir aldı. Ele geçirilen Esad’a bağlı Karakollardaki Esad fotoğrafları sökülerek atıldı.

Esad’a bağlı birliklerin alınan yenilgi üzerine bölgeye helikopter gönderdiği ve bazı helikopterlerin Kamışlı ilçesine yöneldiği bildirildi.

Haseki bölgesinde ise Esad güçleri ile muhalifler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Bu arada Rasulayn ilçesindeki çatışmalar nedeniyle sınıra yaklaşan ve zaman zaman karşı tarafa geçmek isteyen vatandaşlara polis ekipleri müdahale etti. Sınırdaki çatışmalar esnasında yakın mesafeye yapılan ateşler esnasında vatandaşlar panik yaşadı .
Kaynak: İHA