Meslektaşları, Cem Emir'i Unutmadı

Van'da ikinci depremde Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden gazeteci DHA muhabiri Cem Emir, meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Meslektaşları, Cem Emir'i Unutmadı
Van'da, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin birinci yıl dönümünde, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir, meslektaşları tarafından unutulmadı. Emir'i, Tunceli'nin Çığırlı köyünde bulunan mezarı başında ziyaret eden meslektaşları, mezara karanfil bırakıp, mum yaktı. Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis ve Tunceli’de görev yapan gazetecilerin katıldığı anmada bir açıklama yapan Tunceli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Haydar Gözlü, Van depreminde ihmaller sonucu hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir’in ailesinin başlattığı hukuk mücadelesinin yanında olacaklarını söyledi.

Van’da yaşanan deprem sonucu hayatını kaybeden tüm vatandaşları andığını belirten Gözlü, “Van depremi sevdiklerimizi bizden ayırdı. Bu sevdiğimiz insanlardan biri de canımız, kardeşimiz ve meslektaşımız Cem’di. Bir yıl geçti ama biz hala Cem’i unutmadık ve unutturmayacağız.” dedi.

Türkiye’de ihmalden kaynaklı ölümlerin yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini hatırlatan Gözlü, Cem Emir ailesinin, bir daha bu ölümlerin yaşanmaması ve ihmallerin bir daha tekrarlanmaması için başlatmış oldukları hukuk mücadelesini destekleyeceklerini, meslektaşları olarak bu davanın da takipçisi olacaklarını söyledi.

Van’da hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir ile Hozatlı öğretmen Ercan Doğan’ın adını Hozat ilçesindeki iki parka verdiklerini belirten Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak ise “Geçen 12. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin ilçemizde gerçekleşen programında yoğun talep üzerine iki parka Cem Emir ve Ercan Doğan adını verdik. Aynı zamanda, bu isimlerle birlikte kendilerinin siyasal yaşamları da yüreklerimizde yaşamaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Cem Emir anısına, mezarına iki çınar diktiklerini belirten Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin ise; “Cem’in ailesi, bugün Van’da. Biz onu unutmadığımızı, iki çınar dikerek, onu yaşatmaya çalışacağız. Van depremi binlerce insanın gözyaşına sebep oldu. Yüzlerce aileye ateş düştü. Cem Emir ve Ercan Doğan’ın adını Pertek’te bir parka vereceğiz.” diye konuştu.