Manisa Barosu Başkanı Balkız, Salihli’de Ziyaretlerde Bulundu

Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Salihli’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Manisa Barosu Başkanı Balkız, Salihli’de Ziyaretlerde Bulundu
İlk ziyaretini Salihli Adliyesi’nde gerçekleştiren Balkız, Baro Odası'nda ilçede görev yapan avukatlarla görüştü. Balkız, daha sonra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Duran Yılmaz, savcılar, hakimler, Salihli Adalet Komisyonu Başkan Vekili Muhittin Parlak ve Kaymakamı Ertan Peynircioğlu’nu ziyaret etti.

İl merkezinde 270, Salihli’de 125 olmak üzere Manisa genelinde Baro'ya kayıtlı toplam 700 avukatın görev yaptığını belirten Zeynel Balkız, “Meslektaşlarımızla bütünleşme ve birlikte hareket etmek istiyoruz. Eşit vatandaş, eşit yurttaş ilkesini kurmaya çalışıyoruz. Bizler toplumun önünde hizmet eden kişileriz. Vatandaş ve toplum varsa hepimiz varız. Vatandaş velinimetimizdir” dedi.

Balkız'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, “Yargının olmazsa olmazı savunmadır. Yargı ne kadar hızlı tecelli ederse o kadar daha iyi olur. Barolar geçmişte ve bugünde önemli yere sahiptir” diye konuştu.

Kaynak: İHA