İzmir'de 10 Kasım Etkinliği

10 Kasım'da Cumhuriyet Meydanı'nda 2400 kişinin oluşturacağı Atatürk silüeti için yer işaretlemeleri yapılıyor, meydan Türkiye'de ilk defa yapılacak etkinliğe hazırlanırken meydana gelecek insanlar Atatürk silüetinin bir parçası olacak.

İzmir'de 10 Kasım Etkinliği
Cumhuriyet Meydanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 74'üncü ölüm yıldönümünde Türkiye'de ilk kez yapılacak bir etkinlikle anmaya hazırlanıyor. 2 bin 400 kişinin katılacağı ve katılımcıların Atatürk silüeti oluşturacağı etkinlik için Cumhuriyet Meydanı'nda gerekli hazırlıklar yapıldı. Yerlere yazılan numaraya göre, vatandaşlar silüetin bir parçası olacak. Konak Belediyesi tarafından 10 Kasım günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinliğe çevre illerden de yoğun bir katılım bekleniyor. Özel bir etkinliğe imza atmaya hazırlanan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Atatürk’e olan bağlılıklarını, sevgilerini göstereceklerini ifade ederken, “Bu tarihi bir portre. Böyle bir portre de yer almak, Atatürk’ün bir parçasında bulunmak gerçekten çok önemli. Biz ona aslında bağlığımızı ve sevgimizi göstereceğiz bence asıl önemli olanda bu” diye konuştu.

10 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulacak Atatürk silüeti için başvurular o gün meydanda kurulacak masalardan alınacak. 2 bin 400 kişiye yerlerini belirleyen etiket verilecek. Siyah kıyafetler de o gün katılımcılara Konak Belediyesi tarafından dağıtılacak.

10 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulacak Atatürk silüeti için başvurular o gün meydanda kurulacak masalardan alınacak. 2 bin 400 kişiye yerlerini belirleyen stikerlar verilecek. Siyah kıyafetler de o gün katılımcılara Konak Belediyesi tarafından dağıtılacak.Diğer taraftan, fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve ona yardımcı olacak 3 fotoğrafçı tarafından helikopterden çekimi gerçekleştirilecek organizasyon daha sonra belgesel haline de getirilecek .
Kaynak: İHA