Gaziantep'e Yeni Kardeşler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çin'in Urumçi, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava, Makedonya'nın Manastır, Azerbaycan'ın Gence kentleri ile 'kardeş şehir protokolü' imzaladı.

Gaziantep'e Yeni Kardeşler
7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu için 30 ülkeden yaklaşık 250 yerli ve yabancı konukları ağırlayan Gaziantep Belediyesi; Urumçi, Ostrava, Manastır ve Gence kentleri ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Şato Restoran'da düzenlenen akşam yemeği öncesinde yaptığı açıklamada kardeş şehir ilişkilerini önemsediklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Bu şehirlerle daha önceden görüşmelerimiz vardı. Amacımız iki şehir arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri güçlendirmek, bunun yanı sıra da dünya barışına katkı sağlamak" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun yöresel halk oyunları gösterilerini ilgi ile izleyen yabancı konuklar, Gaziantep'in yöresel lezzetlerine de hayran kaldılar.

Çin'in Urumçi Belediyesi adına Tan Chengui, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava Belediyesi adına Dalibor Madej, Makedonya'nın Manastır Belediyesi adına Silvana Angelevska, Azerbaycan'ın Gence Belediyesi adına Nagif Hamzayev, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile protokol imzaladıktan sonra ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Güzelbey'e sundular .
Kaynak: İHA