Eğitimci Mahmut Balcı:

Anadolu Lisesi olan Esenler İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğrencileri, önemli başarılara imza atmaya çalışıyor.

Eğitimci Mahmut Balcı:
Spor da 3.Lig Kız Voleybol Takımına girme hakkı kazanan ilk devlet okulu ünvanını alan okul takımı, bu başarısını artırmak için yoğun çalışmalar yapıyor. Okul öğretmenlerinden Mahmut Balcı’nın rehberliğinde hazırlanan İnsanın Kişilik Sahibi Olmasında Ailenin Mi Yoksa Çevrenin Mi Rolü Daha Büyüktür konulu münazaraya katılan öğrencilerin gösterdikleri performans herkes tarafından takdirle karşılandı. Sabahçı ve öğleci 11. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen oturumun sabahki oturumunun galibi “insanın kişilik sahibi olmasında çevrenin daha büyük rolü var” diyen grup olurken öğlencilerin katıldığı oturumda da “aile” diyen grup galip geldi.

EĞİTİME DAHA ÇOK YATIRIM GEREKİYOR

Münazaranın sunuşunda bir konuşma yapan Mahmut Balcı, eskiden bilgiye ulaşmanın zor olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ancak şimdi bilgi fazlalığı ve hatta bilgi kirliliği ile karşı karşıya bulunmaktayız. Bilgi sahibi olmak kadar öğrendiklerimizi nasıl değerlendirmemiz de önem taşıyor. Düzenlenen çeşitli kültürel etkinliklerle öğrencilerimiz hem bir ekip çalışması kültürüne hem de toplum karşısında konuşma noktasında bir öz güvene sahibi olmaktadır. Malum olduğu üzere Son zamanlarda birçok yerde kentsel dönüşümden söz ediliyor. Şehirlerin kentsel dönüşümden önce zihni ve kalbi bir dönüşüme ihtiyacı var. Bir zamanlar yapılan Esenler’deki yüzlerce bina şimdi yıkılıp yeniden yapılmaktadır. Bu tür çarpıklıkların olmaması için eğitime daha çok yatırım yapmak gerekir. Okullarımızda geleceğin yöneticisi olacak öğrencilerimiz arasında beyin fırtınası,seminerler, konferanslar, paneller,münazaralar ve çeşitli söyleşiler düzenleyerek geleceğimize dair konular üzerinde çözüm ve fikirler üretmeliyiz.” İbrahim Turhan Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tevfik Kahveci de bir süredir devam eden çevre ve bahçe düzenlemesinin bir an önce bitirilmesi halinde okulun sosyal ve kültürel çalışmalara daha fazla önem vereceğini belirtti.

Tevfik Kahveci, okul müdürü Yüksel Öztürk’ün de onayı ile spor salonu için yaptırdıkları seyyar sahne ile diğer öğretmenlerin de katkılarıyla daha geniş kapsamlı birçok kültürel etkinliğin yapılacağına inandığını söyledi.

İbrahim Turhan Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Bahattin Uzunpınar ve Müdür Yardımcısı Cafer İzmirlioğlu da, yarışma ve etkinliklerle öğrencilerin başarılarının artacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti .
Kaynak: İHA