Dr. Miyazaki’nin Büstü Van’a Götürülmeyi Bekliyor

Van’da 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki için Heykeltıraş Murat Murovanni tarafından yapılan heykel, Van’a götürülerek Miyazki’nin hayatını kaybettiği yere dikilmeyi bekliyor.

Dr. Miyazaki’nin Büstü Van’a Götürülmeyi Bekliyor
Heykeltıraş Murat Murovanni’nin Kars’ın Digor ilçesindeki atölyesinde kışın eksi 30’lara varan soğuklara rağmen Van’daki depremde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki Atsushi için yaptığı büst, Van’a götürülmeyi bekliyor. Murovanni, Dr. Atsushi Miyazaki’nin o gün halkımız için öldüğünde gözlerinden akan bir damla yaşın hürmetine heykeli yaptığını belirterek, “Bugün bilindiği gibi Japon Dr. Atsushi Miyazaki’nin ölüm yıl dönümü. Böyle bir günde öncelikle kendilerine Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve metanet diliyorum. Bir heykeltıraş, ressam ve mimari tasarımcı olarak bu büste başladığımda öncelikle amacım onun o kutsal anısını yaşatmak ve Dr. Atsushi Miyazaki’nin o gün halkımız için öldüğünde gözlerinden akan bir damla gözyaşının hürmeti için icra ettim. Miyazaki’nin büstü şimdiye kadar alınıp bir yerlere konulmadı. Bu hem kendi adıma hem de Türk halkı adına üzüntü verici bir durumdur. Bu konuda bir sanatçı olarak onun o kutsal anısını büstüyle yaşatmak isteyen herkese kapılarım sonuna kadar açıktır” diye konuştu.

Karslı heykeltıraş Murat Murovanni, Van’da hayatını kaybeden Japon Dr. Atsushi Miyazaki’nin heykelinin yapımına Ocak 2011’de başlayıp, Mart 2012’de heykeli tamamlandığını söyledi.

23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından halka yardım için Japonya'dan Van'a gelen Doktor Atsushi Miyazaki, 9 Kasım akşamı 5.6'lık depremde Bayram Oteli’nin enkazında kalmış ve yaklaşık 13 saat sonra enkazdan ağır yaralı olarak çıkarılmıştı. Yapılan kalp masajının ardından hayata döndürülerek hastaneye kaldırılan Dr. Miyazaki hayatını kaybetmişti

Kaynak: İHA