Dpü, 3 Macar Üniversitesi İle Anlaşma Yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yer alan Budapest University of Technology and Economy, Corvinus University ve Eötvös Loránd University arasında Erasmus öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği konularında anlaşmalar yapıldı.

Dpü, 3 Macar Üniversitesi İle Anlaşma Yaptı
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Hasan Göçmez ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Oktay Şahbaz birlikte Budapeşte’de yaptıkları temaslarda üniversitelerin muhtemel işbirliği alanlarını da görüştüklerini bildirdi.

Prof.Dr. Kaan Erarslan, yapılan anşamalarla ilgili şu bilgileri verdi: ”Macaristan’ın 3 Nobel Ödüllü ve Rubik Küpü’n (Akıl Küpü) icat edildiği en iyi teknik okulu olan Budapest University of Technology and Economy ile İnşaat, Makine ve Elektronik Mühendislikleri ile Matematik alanında öğrenci hareketliliği ve genel mühendislik alanlarında personel hareketliliği anlaşmaları imzalandı. Macaristan’ın önde gelen 2 asırlık okulu Corvinus Üniversitesi ile İdari Bilimler alanında personel ve öğrenci hareketliliği anlaşması yapılırken, çift diploma ve daha farklı konularda işbirliği için mutabakat sağlandı. Yine Budapeşte’de yer alan Eötvös Loránd Üniversitesi ile Tarih Bölümü için Erasmus anlaşması imzalandı." DPÜ heyetinin, Pecs şehrinde bulunan ve Macaristan’ın en eski üniversitesi olan University of Pecs’in davetlisi olarak Szentagothai Araştırma ve İnovasyon Merkezi’nin açılışına katıldığını ifade eden Prof.Dr. Kaan Erarslan, ayrıca Pecs Üniversitesi ile 8 farklı bölümle halen mevcut bulunan Erasmus Anlaşmalarının yenilendiğini söyledi.

Erarslan, kurumun en güçlü alan olduğu Tıp Fakültesi ile de işbirliği konularında mutabakata varıldığını, açılacak olan DPÜ Mimarlık Fakültesi için Pecs Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bochmann Balint’le işbirliği konuları müzakere edildiğini belirtti.

DPÜ ile Avrupa’daki önemli kurumlar arasında yapılan anlaşma sayısının hızla arttığını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, gelecek yıl içerisinde Avrupa üniversiteleriyle personel ve öğrencilerimizin hizmetine yeni anlaşmaları sunmak istediklerini ifade etti.

Tanınırlık ve uluslararasılaşma alanında üniversitede yapılan AKTS ve DS Etiketi çalışmaları ile teknik çalışma ziyaretleri sonucunda Avrupa’daki önemli üniversitelerle çeşitli anlaşmalar yapıldığını vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Oktay Şahbaz, bunlardan elde edilecek kazanımın azami düzeyde olmasının bu anlaşmaları kullanacak olan personel ve öğrencilerimize bağlı olduğunu ifade etti.

DPÜ tanıtım sunumlarını yapan Prof.Dr. Hasan Göçmez de Avrupa Çerçeve Projeleri’nde (FP7) DPÜ ile Macar Üniversitelerinin işbirliği yapabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA