Bakan Yardımcısı Erdem Lapseki'de Okul Açtı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yapımı tamamlanan Lapseki Faik Güngör Anaokulu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tarafından açıldı.

Bakan Yardımcısı Erdem Lapseki'de Okul Açtı
Açılış törenine; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in yanı sıra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Hayırsever işadamı Faik Güngör, törende yaptığı konuşmada, hayır işlerine devam edeceğini söyledi.

Hedefinde 17 okul yaptırmak olduğunu belirten Güngör, “Okul numaram ve ilk görev yaptığım Çanakkale’nin plaka numarası 17'dir. Bu yüzden 17 okul yaptırmak istiyorum” dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, okul öncesi eğitimin önemine işaret ederek çocukların zeka yapısındaki büyük gelişimin 4 ila 6 yaş arasında tamamlandığını aktardı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de yaptığı konuşmada, “Faik Güngör çok özel bir insan. Hayatının geçtiği ve öğretmenlik yaptığı şehirlerde eserler bırakmaya devam ediyor. Ailesine de destekleri için teşekkür ediyorum. Ülkemizde eğitim yılı ortalaması 6,1. Avrupa’da onun üzerinde. Japonya yeni ilkeleriyle eğitimde söz sahibi olmak istiyor. Biz 2023 yılında iyi bir yerde olmak istiyorsak, 2071 hedeflerimizde samimi olmak istiyorsak, eğitime öncelikli önem vermemiz gerekir. Türkiye’nin nüfusu genç. 20 milyon öğrencisi var. Devletin bu noktada hayırsever vatandaşlara da ihtiyacı var. Ben Faik ağabeyimizin davranışının örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Faik Güngör’e Lapseki ilçesine yapmış olduğu katkılarından dolayı fahri hemşehrilik payesi ve beratı verdi .
Kaynak: İHA