Akmek Organ Bağışına Dikkat Çekti

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK), Her yıl 3-9 Kasım günleri arası kutlanan Organ Bağışı Haftası kapsamında “Organ Bağışının Önemi” konulu bilgilendirme semineri düzenledi.

Akmek Organ Bağışına Dikkat Çekti
Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK), Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlediği seminerle organ bağışının önemine dikkat çekti. AKMEK, Antalya Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi iş birliği ile Sakarya Kurs Merkezi’nde düzenlediği “Organ Bağışının Önemi” konulu seminerle yüzlerce katılımcıyı bilgilendirdi. Slaytlar eşliğinde sunum yapan Antalya Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hatice Yeniçerioğlu, Türkiye’de organ nakli bekleyen 20 bin hasta bulunduğunu ifade ederek, her yıl 5-6 bin böbrek hastası vatandaşın böbrek bağışının yetersiz olması yüzünden yaşamını yitirdiğini söyledi.

Vatandaşların daha çok çevre korkusu ya da vücut bütünlüğünün bozulacağı korkusuyla organ bağışından çekindiğini dile getiren Yeniçerioğlu, bu korkuların tamamen yersiz olduğunu belirtti.

“Organ Bağışının Önemi” konulu seminere, Esin Asude Künkçü 3 yıl önce AKMEK kursiyeri olduğu dönemde, bir böbreğini verdiği AKMEK öğretmeni Sadık Gürsel Keleş’le birlikte katılarak, organ bağışının hayat kurtaran öneminin canlı kanıtı oldular .
Kaynak: İHA