Yolcu Muhalefeti İdo Seferlerini Aksattı

Bursa’ya gitmek üzere Kabataş’tan feribota binen yaklaşık 250 yolcu, hava muhalefeti nedeniyle feribotun Yenikapı İskelesi'ne çekilmesine tepki gösterdi.

Yaklaşık 2 saat gemiden inmeyen yolcular, ikna edildikten sonra başka bir feribotla Bursa’ya gönderildi.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 250 yolcu, saat 18.30 sıralarında Bursa’ya gitmek üzere Kabataş’tan feribota bindi. Yetkililer, yolculara hava muhalefeti olduğunu, feribotun Yenikapı İskelesi'ne gideceğini ve yolcuların başka bir feribotla Bursa’ya götürüleceği bildirdi. Yolcular, bu duruma tepki göstererek feribotu terk etmedi. Bunun üzerine İDO İskelesine çok sayıda polis sevk edildi. Yaklaşık 2 saat boyunca eylem yapan yolcular, feribottan inmeyi reddetti.

Yolculardan Dilek Kiper, “Saat 18.30’da Kabataş’tan Bursa’ya hareket etmesi gereken feribot için saat 18.20'ye kadar maalesef bilet sattılar. Saat 18.25’te seferin iptal edildiği söylendi. Bizi bu feribota bindirip -Yenikapı’ya götürüyoruz ve 20.30’da olan feribotla gideceksiniz, hava muhalefeti var- diye söylediler” dedi.

Duruma tepki gösteren Kiber, "Tek nedeni 18.30 feribotunun dolmaması. Kâr etmek amacıyla 300 kişiyi burada bekletiyorlar. 2 saattir burada hiçbir yetkili bize açıklamada bulunmadı. Bizi feribottan zorla indirmeye kalktılar. Feribot başka sefer yapacakmış. Biz de feribottan inmedik protesto etmek için. Saatlerdir hiçbir yetkili yok karşımızda. 18.20’ye kadar biletleri satılan sefer nasıl iptal edilebilir? Hiçbir yetkili ve çözüm yok" diye konuştu.

Yetkililer tarafından ikna edilen yolcular, 2 saat rötarlı olarak başka bir feribota bindi ve Bursa’ya gitti .
Kaynak: İHA