Veliler ''Mental Aritmetik'' Konusunda Bilgilendirildi

Mudanya'da veliler, ''mental aritmetik'' konusunda bilgilendirildi.

Psikolojik danışman Ali Uluçay, Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, mental aritmetik kurslarının Türkiye'de çok hızlı yayılmaya başladığını söyledi.

Velilerden beklentisinin çocukları bir kursa gönderdiklerinde neden buraya gönderdiğini bilmeleri olduğunu belirten Uluçay, ''Burada seçici ve karar veren en Son kurum aile olduğu için doğru kararlarla çocuklarımızı yönlendirebilirsek onların daha başarılı olabilecekleri kesindir. Çocuklar gittikleri birçok kurslara niçin gittiklerini bilmedikleri için şu an bıkmış durumdalar. Gidiyorlar, ama niye gittiklerini bilmiyorlar'' dedi.

-Öğrencilere konser-

Mudanya Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'nun 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında eğitim gören öğrencilere viyolonsel konseri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel Solisti Gülgün Akagün Sarısözen'in, okulun çok amaçlı salonunda verdiği konseri öğrenciler ilgiyle dinledi.

Sarısözen, amacının çocuklara küçük yaşta viyolonseli tanıtmak, Türk bestecilerinden parçalar çalarak enstrümanı sevdirmek olduğunu kaydetti.

Muhabir: Ömer Bilik / Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA