Uşak Belediyesi Cezaevi Girişine Ziyaretçi Bekleme Salonu İnşa Etti

Uşak Belediyesi, cezaevindeki tutuklu ve hükümlü yakınları için ziyaretçi bekleme salonu inşa etti.

Uşak Belediyesi Cezaevi Girişine Ziyaretçi Bekleme Salonu İnşa Etti
Bekleme salonunun kullanıma girmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Bu bekleme salonu sıkıntılar içinde yakınlarını ziyaret edenler için çok önemli” dedi.

Uşak Belediyesi sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde yaklaşık 70 bin TL harcayarak Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi girişinde ziyaretçiler için bekleme salonu inşa etti. 4 ayda tamamlanan bekleme salonu düzenlenen törenle kullanıma açıldı. Tutuklu ve hükümlü yakınları cezaevi ziyaretinde bundan sonra bekleme salonunu kullanabilecek. Düzenlenen törene; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, mahkum yakınları ve davetliler. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kendilerine gelen talepleri dikkate alarak inşa ettikleri bekleme salonunun önemli bir eksikliği gidereceğine inandıklarını söyledi.

Yaklaşık 100 metrekarelik bir alana sahip salonu 4 ayda bitirdiklerini de söyleyen Ali Erdoğan, “Belediye olarak bize böyle bir taleple gelindiğinde tereddüt etmedik ve projemizi hazırladık. Belediye meclisinin desteği ile yaptığımız çalışmada tutuklu ve hükümlü yakınlarının mutlu olması bizleri sevindirdi” dedi.

Cezaevi ziyaretine gelenlerin olumsuz hava şartlarında sıkıntı yaşadıklarını ve bu talebin bu nedenle kendilerine geldiğini kaydeden Başkan Erdoğan, “ Uşak Belediyesi’nin imar sınırları içersinde yer alan cezaevimize gelen mahkum yakınlarının mağduriyeti olduğunu öğrendik. Özellikle soğuk kış aylarında bekleme konusunda sıkıntı yaşadıklarını biliyorduk. Belediye meclisinden yetki alarak bekleme salonu inşa ettik. Artık kader mahkumlarının yakınları ve çocukları yakınlarını rahat bir ortamda bekleyecekler ve dinlenebilecekler. Başsavcılığımız ve cezaevi müdürlüğümüz de bize yardımcı oldu. Ülkemizde her ne kadar cezaevi ihtiyacının az olmasını istesek de devlet olmanın gerekliliği olarak bu kurumlar olmak durumunda. Bizde üzerimize düşeni yaparak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik” dedi.

Bu çalışmanın tamamen insani bir yönü olduğunu ifade eden Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, ise “Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön görmesi ile insani bir amaç için bina tesis edilmiştir. Uşak’a gelen kader mahkumu yakınlarının rahat etmelerini hepimiz önemsiyoruz. Gelen ailelerin bazı dönemler sıkıntı çektiğini biliyorduk. Bina belediyemizin sunduğu güzel bir hizmettir. Biz kısa sürede kader mahkumu ve yakınlarının bu binaya ihtiyaç duymadan tahliye olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram da, “ Kendisi küçük ama anlam bakımından büyük bir binanın inşa edilmiş alması bizi mutlu etti. Bu binanın yakınlarını ziyaret edenler için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların bekleme salonu kullanıma açıldı .
Kaynak: İHA