Türkiye’nin Geleceği Ar-Ge ve İnovasyonda

Türkiye’nin geleceği olan teknolojik bağımsızlık ve AR-GE konusunda Warwick Üniversitesi ile işbirliği yapan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), “Endüstriyel Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Sertifika Programı”na ilk öğrencilerini aldı.

Türkiye’nin Geleceği Ar-Ge ve İnovasyonda
Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından olan üniversite-sanayi işbirliği konusunda örnek çalışmalarıyla gündemde olan YTÜ, Türkiye’nin sanayi ve ekonomi alanındaki gelişiminin temel kaynağı gözüyle bakılan teknolojik bağımsızlık ve gelişim konusunda dev bir adım attı. YTÜ’nün dünyanın üniversite-sanayi işbirliği konusundaki lider üniversitesi Warwick Üniversitesi ile yaptığı işbirliği dahilindeki “Endüstriyel Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Sertifika Programı”, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek’in de katıldığı açılış töreninin ardından start aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Warwick Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Yıldız Teknoparkı arasında yapılan dörtlü protokolle hayata geçen programın açılış töreninde konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Türkiye’nin geleceğinin yerli teknoloji üretmekte olduğunu, bunun da Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile mümkün olduğunu belirtti.

Rektör Yüksek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasalardaki özel firmaların artması nedeniyle oluşan rekabet, özellikle Son 10 yılda Türkiye’nin Ar-Ge çalışmaları ile buluşmasını tetikledi. AR-Ge çalışmaları ise yetişmiş, bilimin esasları ve piyasayı bilen yetişmiş elemanla mümkün. 2013 Türkiye’sinde gelişmiş bir Türkiye için iki temel unsur; sanayi kuruluşlarının Ar-Ge’ye verdiği önem ve Ar-Ge departmanlarında çalışacak nitelikli eleman sayısıdır.” Endüstriyel Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Sertifika Programı’nın ilk öğrencilerinin önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Rektör Yüksek, “Türkiye’nin geleceği olacak bu projede uluslararası arenada başarılı olabilmemiz için, size önemli sorumluluk düşüyor. Türkiye’nin bu konudaki başarısı üniversitemize, üniversitemizin başarılı olması da sizin başarınıza bağlı” dedi.

Kaynak: İHA