Türk Eximbank, Bursa’da Şube Açacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Eximbank’ın Bursa’da şube açacağının müjdesini verdi.

Şahin, ilk etapta Türk Eximbank Bursa irtibat bürosunun personel sayısının arttırılacağını, ardından da Bursa Şubesi’nin kurulacağını kaydetti.

Yazılı açıklama yapan Hüseyin Şahin, Uludağ İhracatçı Birlikleri ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bilgi topladıktan sonra hazırladığı raporu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan’a ilettiğini ifade etti.

Bursa’ya Türk Eximbank Şubesi kurulması talebinin olumlu karşılandığını vurgulayan Şahin, şu bilgileri verdi:
“Bankanın Genel Müdürü Sayın Hayrettin Kaplan yazılı başvurumuza olumlu cevap verdi. Öncelikle Türk Eximbank Bursa Bürosu’nun bir kişi olan personel sayısı arttırılacak. Eleman takviyesi ile güçlenen Türk Eximbank Bursa Bürosu, kentimizdeki ihracatçılara daha etkin hizmet vermeye başlayacak. Bursa’daki kredi hacminin şube olarak teşkilatlanmayı mümkün kılacak büyüklüğe ulaşması ile de Bursa Şubesi açılacak.”Türk Eximbank’ın Bursa dışında Adana, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Trabzon’da da irtibat büroları olduğunu hatırlatan Şahin, bu bürolarda ihracatçı firmalara Türk Eximbank’ın kredi ve sigorta programlarının tanıtıldığını ifade etti.

Türk Eximbank Bursa Bürosu’nun bir kişi olan personelinin gelen taleplere yetişemediğini belirten Şahin, şunları dile getirdi: “Bursa’da üretim yapan birçok firmamız, Türk Eximbank kredilerinden gerektiği gibi istifade edemiyordu. Bursa Bürosu’nun personel sayısı artınca sıkıntı bitecek. Böylece Bursalı firmaların kredi ve sigorta talepleri artacak ve Türk Eximbank Bursa şubesi çok yakın bir gelecekte hizmete girecektir.”Şahin, konunun yakın takipçisi olmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi .