Mağdur Aliye Hayırseverler Yardımeli Uzattı

Çorum’un Alaca ilçesinde toprak kayması nedeniyle göçme riski taşıyan evde yaşam mücadelesi veren Demirhan çiftine hayırseverler sahip çıktı.

Mağdur Aliye Hayırseverler Yardımeli Uzattı
Alaca ilçesine bağlı İsmailli Köyü’nde yaşayan Fadime-Mustafa Demirhan çifti yaklaşık bir yıldır toprak kayması nedeniyle göçme riski taşıyan evlerinde korkuyla yaşıyorlar.

Engelli aylığı ile geçimlerini sürdürmeye çalışan ve sağlık problemleri olan Demirhan çiftinin yardım çağrısına hayırsever vatandaşlar kulak vererek, çifte yeni bir ev yapmak için adeta seferber oldular. Demirhan ailesine yardım elini uzatan hayırsever Yüksel Odabaş ve köy imamı Mustafa Karakaya kış ayı bastırmadan Demirhan ailesini yeni evlerine yerleştirmeyi istiyorlar.

Demirhan çiftinin mağduriyetlerini gidermek için kollarını sıvayan hayırsever vatandaşlar yıkılma riski taşıyan evin yanına temel atarak yeni bir ev inşa etmeye başladılar.

Yaptıkları ev ile ilgili bilgi veren Yüksel Odabaş, kendi imkanları çerçevesinde bu ailenin soğuk kış günleri gelmeden başlarını sokabilecekleri bir ev yapmaya çalıştıklarını ifade ederek evin kaba inşaatını tamamladıklarını belirtti.

Bu konuda hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini de söyleyen Odabaş, en büyük arzularının en geç bir ay içerisinde bu evi tamamlayarak Demirhan ailesini yeni evlerine yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Kısa süre önce temeli atılan ve şuanda kaba inşaatı tamamlanan evin kısa sürede tamamlanabilmesi için tüm hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Odabaş, ‘Biz maddi olanaklarımız çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalışarak bu ailenin sıcak bir yuvaya kavuşması için çaba sarf ediyoruz. Ancak malum soğuklar gelmeye başladı ve kış mevsiminin içerisine girdiğimizi söyleyebiliriz. Bu açıdan bu evi bir an önce tamlamalı ve bu insanları kaderlerine terk etmemeliyiz. İşte bu yüzden maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızla birlikte ilçemizde sesimize kulak verebilecek devlet yetkililerimizi desteğe davet ediyorum. Gelin hep birlikte bu evi tamamlayarak bir ailenin sıcak bir yuvaya kavuşmasına katkı sağlayalım” dedi.

Maddi ve manevi yardımda bulunan hayırsever vatandaşlardan ve devletten başka kimsemiz yok” diyen Demirhan ailesi kış ayı öncesi hayırsever vatandaşlar gibi devletinde desteğiyle sıcak bir yuvaya kavuşmak istediklerini belirtiyorlar.

Demirhan ailesinin yaşadığı sıkıntıya Kaymakamlık kayıtsız kalmadı. Demirhan ailesinin her an yıkılma riski bulunan evlerinde yaşamalarının sağlıksız olacağını düşünen Kaymakamlık aileye geçici olarak yaşayabilmesi için köy okuluna ait olan lojmanı tahsis etmek istedi. Ancak aile okulun düzenini bozmak istememesinden dolayı bu teklifi geri çevirdi.

Özürlü aylığı ve Sosyal Hizmetlerden gelen yardımlar ile geçimlerini sağladıklarını ifade eden Demirhan ailesi, “Bize maddi ve manevi yardımda bulunan hayırsever vatandaşlardan ve devletten başka kimsemiz yok” diyerek büyük bir kısmı tamamlanan evlerine yerleşecekleri günün hayalini kuruyorlar .
Kaynak: İHA