İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ziyarette bulunduğu ''Mardin Tanıtım Günleri'' etkinliğinde ''Mardin'in güzel insanlarına ortaya koydukları birlikte yaşama örneğini başarılı bir şekilde sürdürdükleri için gönülden teşekkürlerimi ifade ediyorum'' dedi.

İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması
Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Mardin Tanıtım Günleri''nin açılışını gerçekleştirdi. Etkinliğe, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mardin milletvekilleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Şahin, buradaki konuşmasında, Mardin'in tarihi bir şehir olduğunu belirterek, Mardin'in insan hayatının ne kadar güzel şekillenebileceğinin asırlar boyu örneklerinin görüldüğü bir şehir olduğunu dile getirdi.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gecesi gündüzü, şehri, kırsalı, sokağı caddesi farklı güzellikler taşıyan, kültürel değerler taşıyan bir şehrimiz. Mardin'de 2 yıl fiilen çalışmış, Mardin'i yaşamış birisi olarak sofra adabından, kahve içme kültürüne kadar, sohbet kültüründen, misafir kültürüne kadar kendine has özellikleri olan bu şehri hala seviyorum, daha çok seviyorum, zaman geçtikçe sevgimin arttığını ifade ediyorum. Mardin'in güzel insanlarına ortaya koydukları birlikte yaşama örneğini başarılı bir şekilde sürdürdükleri için gönülden teşekkürlerimi ifade ediyor ve Mardin'i en içten duyguyla hasretle selamlıyorum.''

-''AKM'nin yetersizliği sevincimizi gölgeliyor''-

Mardin Günleri'nde bulunmaktan çok büyük sevinç duyduklarını ancak etkinliğin gerçekleştiği Atatürk Kültür Merkezi'nin yetersizliğinin sevinçlerini gölgelediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Burası Ankara'da ne bir kültür merkezi ne de bir fuar merkezi olarak hiçbir ihtiyaca cevap vermiyor'' dedi.

Günay, mekanı yenilemek adına çalışmaların sürdüğünü ve buraya Türkiye'nin, dünyanın sayılı müzeleri arasına girecek bir müzesini ve yanı başına bir kültür merkezini inşa etmeyi istediklerini söyledi.

-''Mardin dünya şehri olma yolunda''-

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin'in büyük bir yenileme çalışması içerisinde olduğunu anlattı. Alt ve üst yapı konusunda birçok çalışma yürütüldüğünü belirten Ayanoğlu, 2013'e kadar Mardin'in ''dünya şehri olması'' yolunda önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin'in kadim bir kent olduğunu ifade ederek, ''Mardin, dünyaya kültür yayan bir şehirdir. En büyük emelimiz Mardin'e en çok turisti getirmektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bakanlar Şahin, Günay, Eker ve Yılmaz, kurdeleyi keserek açılışı yaptı. Daha sonra stantları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Bakanlar, yöresel yiyeceklerin tadına baktı.

Bakanlar Şahin, Yılmaz ve Eker, Deyrulzafaran Manastırı'nın standına giderek, bilgi aldılar ve kahve içtiler.

Muhabir: Seval Ocak - Şenay Ünal - Merve Yıldızalp

Yayıncı: Ertuğrul Cingil
Kaynak: AA