Eroin Operasyonunda 4 Tutuklama

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Doğu illerinden alınarak Türkiye üzerinden Arnavutluk’a sevk edilmek istenen 45 kilogram eroini ele geçirdi.

Eroin Operasyonunda 4 Tutuklama
Operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı.

İddiaya göre göre emniyet ekipleri, Hakkari’den temin ettikleri eroini Kocaeli üzerinden Arnavutluk’a götürmek isteyen bir grubu takibe aldı. Yaklaşık 8 ay boyunca takip edilen gruptan Y.A. isimli şahıs, bir süre önce İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 3 kilogram eroinle yakalandı. Adliyeye sevk edilen Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çeteyi takibe devam eden emniyet güçleri, zanlıların uyuşturucu maddeyi İstanbul Beylikdüzü’nde bir evde zulaladığını öğrenince operasyon için harekete geçti. Düzenlenen operasyonda çete lideri R.A. ve Ş.A. isimli şahıslar evde gözaltına alınırken, çetenin diğer üyeleri K.A. Y.H. ve K.A. da İstanbul’da gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 43 kilogram eroin ele geçirildi.

Sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şahıslar, tamamlanan ifadelerinin ardından "örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Y.H. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi .
Kaynak: İHA