Erdoğan: Esad'lı Suriye Çözümü Olmaz

Başbakan Erdoğan Suriye ile ilgili "Bu kadar insanın öldürüldüğü, 2,5 milyon insanın evlerini terk ettiği, buna vesile olan bir insanın kendi ülkesinde hl kalkıp da liderliğe oynamasını herhalde kimse kabullenmez" diye konuştu.

Erdoğan: Esad'lı Suriye Çözümü Olmaz
Başbakan Erdoğan, ABD seçimleri nedeniyle Suriye 'deki iç çatışmaların dünyanın gündeminden düştüğünü ancak yaşanan acı olayların herkesin hafızasında olduğunu belirterek, Türkiye 'ye sığınan mülteci sayısının 111 bini aştığını, NATO müttefiki olan iki ülkenin BM Güvenlik Konseyi 'nde Rusya ve Çin 'e rağmen ortak çalışmaları gerektiğini söyledi.

Erdoğan “Tabi Obama kampanya yorgunu ve biz seçimler nedeniyle ABD 'ye fazla yüklenmedik. Ancak yeni dönemde artık bazı konularda finale gitmeliyiz” diye konuştu.
Erdoğan, Suriye sorunu ve Esad'ın geleceği ile ilgili olarak da, “Onca kan döküldükten sonra Esat 'lı bir çözüm olmaz” dedi.

Suriye sınırında insani yardım amaçlı bir “tampon bölge” oluşturulması halinde NATO 'nun Türkiye 'de Patriot füzeleri konuşlandırabileceğine ilişkin haberler üzerine ise “Acaba bunları hangi Dışişleri yetkilisi söylüyor. O kişinin yetkisi var mı? Ben Başbakan olarak söylüyorum, parasını ödeyerek Patriot alma düşüncesinde değiliz” açıklamasını yaptı.

Başbakan ayrıca 'ABD 'de Obama 'nın yeniden seçilmesi Suriye dışında Kürt sorunu ve PKK terörüyle mücadele konusunda da Türkiye 'nin elini güçlendiriyor. ' yorumunda bulundu.