Erdoğan'dan Obama'ya tebrik telefonu

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanlığı'na 2.kez seçilen Barack Obama'yı telefonla arayarak, tebrik etti.

Erdoğan'dan Obama'ya tebrik telefonu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanlığı'na tekrar seçilen Barack Obama'yı tebrik etti.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Obama'yı telefonla arayarak yaklaşık 10 dakika görüştü.

Başbakan Erdoğan'ın, başkanlık seçimlerindeki başarısından dolayı Obama'yı kutladığı, iki liderin de görüşmede Obama'nın birinci döneminde tesis edilen yakın çalışma ilişkisinin önümüzdeki dönemde de devam etmesi temennisinde bulunduğu öğrenildi.

'5. Bali Demokrasi Forumu' dolayısıyla Endonezya'nın Bali kentinde bulunan Erdoğan, dün de Obama'ya bir tebrik telgrafı çektiğini söylemişti.

Twitter 'da rekor kırdı

Obama 'nın attığı ilk tweet ise adeta olay oldu ve rekor kırdı.

4 yıl daha görev yapacak olan Obama yeniden seçilmesinin ardından hemen Twitter hesabından teşekkür mesajları yayınladı.

nce “Bu sizin sayenizde oldu. Teşekkür ederim” diyen Obama 'nın bu tweet 'i 143.114 kişi tarafından retweet 'lendi. Ardından ise eşi Michelle 'e sarılmış olduğu bir fotoğrafı paylaşan ve “4 yıl daha” diyen Obama, Twitter 'da bir rekora imza attı. Obama 'nın bu tweet 'i paylaşıldıktan sadece 22 dakika sonra 226,249 kişi tarafından retweet 'lenmişti. Bu da şimdiye kadar Twitter 'da en çok retweet 'lenen tweet unvanını ele geçirdiği anlamına geliyor. Haberi yazdığımız saatlerde ise paylaşımın üzerinden 5 saat geçmişti ve retweet sayısı 550 bine yaklaşmıştı.

Bu alanda daha önceki rekor Justin Bieber 'a aitti fakat Obama 'nın tweet 'i eski rekoru ikiye katlamış durumda. Obama, seçim çalışmalar esnasında da sosyal medyayı aktif biçimde kullanıyordu.