Edirne 113 Çocuk Sinemaya Götürüldü

Edirne Belediyesi ve Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle bir alışveriş merkezinin sinema salonunda 113 çocuğun katılımıyla sinema etkinliği düzenlendi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı okullardan dezavantajlı öğrencilerin etkinlik kapsamında ''Çanakkale 1915'' adlı sinema filmini izleyeceklerini söyledi.

Belediye olarak eğitim, kültür ve sanata önem verdiklerini belirten Tanrıkulu, ''Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi'nin talimatıyla çocuklarımıza sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerin yanı sıra ihtiyacı olan okullarımıza kitap, elektronik cihaz ve bunun gibi birçok yardımda bulunuyoruz. Edirne'nin ve Edirnelilerin iyi hizmeti hak ettiği düşüncesiyle elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da çocukların ''Çanakkale 1915'' adlı filmi izleyerek tarihten ders çıkaracağını söyledi.

Türkiye'nin kolay kurulmadığını vurgulayan Şallı, ''Bizler çocuklarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmasını, devletine sahip çıkmalarını, tarihsel değerleri olan Çanakkale savaşını izleyip güzel ülkemizin ne zorluklar ve kahramanlık din ve iman içerisinde alındığını görmelerini istedik'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA