“Eczacılığın Oscarları” Sahiplerini Buldu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve “Eczacılığın Oscarları” olarak adlandırılan Altın Havan İlaç ve Eczacılık Sektörü Başarı Ödülleri, düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

“Eczacılığın Oscarları” Sahiplerini Buldu
Eczacı Dergisi’nin üç yıldır düzenlediği Altın Havan İlaç ve Eczacılık Sektörü Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Altın Havanlar, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar Tören Salonu'nda düzenlenen gecede sahiplerine verildi.

Eczacılık Tarihi Çalışması kategorisinde ödüle layık görülen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ödülünü Altın Havan jüri üyesi, Araştırmacı -Yazar ve Eczacı Dergisi yazarı Mert Sandalcı'dan aldı.

Jüri üyelerinin, eczacıların, ilaç firmalarının temsilcilerinin ve geleceğin eczacıları öğrencilerin yer aldığı ödül gecesinde, sektördeki başarıları görünür kılmak, ödüllendirmek ve yeni çalışmaları teşvik etmek amacıyla sektörün duayen isimlerinden oluşan bir jüri tarafından tespit edilen ödüller sahiplerine verildi.

Bergama Belediyesi tarafından heykeltraş Ekin Erman'a yaptırılan ve Haziran ayında açılışı gerçekleştirilen Galenos Heykeli çalışmasıyla ödüle değer bulunan Başkan Gönenç, eczacılığın babası Galenos adına dikilen heykelin, eski çağlarda şifa merkezi olan Bergama’nın önemli bir sembolü olduğunu ifade etti.

Başkan Mehmet Gönenç, Pergamon Krallığı'nın başkentliğini yapmış tarihi kent Bergama’nın Asklepion Sağlık Yurdu'nu içinde barındırdığını söyleyerek: “Hipokrat'tan sonra tıp bilimine en büyük katkıyı sağlayan Lokman Hekim Galenos, şifasını Bergama'dan dağıtmıştır. Biz de bu önemli tıp insanının yurdunda bir heykelini inşa ettik. Galenos Heykeli şimdi tüm heybetiyle kente gelen ziyaretçileri selamlıyor” dedi.

Heykelin İzmir'in EXPO 2020'nin adaylık temasıyla da uyum gösterdiğinin altını çizen Gönenç, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Gönenç’e ödülünü veren Mert Sandalcı başarıların ödüllendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak: “ Eczacılığın en önemli ismi Galenos’un heykeli eczacılık dünyasına da önemli bir katkı olmuştur. Böyle önemli bir bilim insanının, uzun yıllardır eczacılık çevreleri tarafından sahiplenilmediği ve bu durumun eleştirisinin yapılmadığı bir dönemde heykelin dikilmesi oldukça anlamlı ve önemlidir” diye konuştu.

Gecenin sunuculuğunu yapan televizyon programcısı ve gazeteci Mesut Yar, genç bir arkeoloji öğrencisiyken Bergama’yı ziyaret ettiğini, kentin içinde barındırdığı tarihi ve kültürel zenginlikler karşısında çok etkilendiğini söyledi.

Yar, başarıların ödüllendirildiği böyle önemli bir geceyi sunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi .
Kaynak: İHA