Çiftlikköy'e 2 Yeni Kardeş Şehir

Çiftlikköy Belediyesi, Dağıstan'ın Kızılyurt ve Romanya'nın Tekirgöl şehirleriyle kardeş şehir anlaşması imzalayacak.

Çiftlikköy Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantılarında iki şehirle daha kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesini kararlaştırdı. Dağıstan'ın batısında yer alan, yaklaşık 35 bin nüfuslu Kızılyurt şehrinden gelen kardeş şehir anlaşması mektubu belediye meclisinde kabul edildi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ilçede çok sayıda Dağıstan kökenli vatandaşın yaşadığını belirterek, ''Kızılyurt ile daha önce temaslarımız olmuştu. Zaten ilçede yaşayan Dağıstan kökenli vatandaşlarımızla yakın bağları var. Bir heyetimiz de Dağıstan'da incelemelerde bulunmuştu. Dağıstan'dan bize kardeş şehir anlaşmasını onayladıklarına dair bir yazı geldi. Bakanlık da bu ilişkilerin kurulmasında herhangi bir sakınca görmemiş. Kardeş şehir anlaşması imzalamak için önümüzde engel yok'' dedi.

Dağ, anlaşmanın resmiyete dökülmesi için Kızılyurt'tan bir heyeti Çiftlikköy'e davet edeceklerini de sözlerine ekledi.

Meclisin Kasım ayı toplantısında Romanya'nın Köstence şehrine bağlı Tekirgöl ilçesiyle de kardeş şehir anlaşması yapılması gündeme geldi. Romanya'dan gelen iyi niyet mektubu mecliste okunurken Dağ, şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz günlerde iki meclis üyemiz Tekirgöl'ü ziyaret etti. Köstence'ye bağlı, turizm alanında gelişmiş şirin bir yerleşim yeri. Pek çok açıdan bize benziyor. Zaten bölgede Tatar soyundan gelen vatandaşlarımız yaşıyor. Bu anlamda hem ekonomik, hem tarihsel hem de sosyal benzerliklerimiz var. Tekirgöl ile de kardeş olarak bu ilişkileri resmiyete dökebiliriz.''

Meclis, her iki şehirle de kardeşlik bağlarının oluşturulması için Başkan Dağ'a yetki verdi.
Kaynak: AA