Agos Gazetesi Önünde Açlık Grevlerine Destek

Türk vatandaşı bir grup Ermeni, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için Agos Gazetesi önünde eylem yaptı.

Agos Gazetesi Önünde Açlık Grevlerine Destek
Bir grup Türkiyeli Ermeni, akşam saatlerinde Agos Gazetesi önünde bir araya gelerek, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek eylemi düzenledi.

Ermeni kökenli gazeteci Hrant Dink’in öldürüldüğü noktada toplanan grup, sık sık Türkçe, Ermenice ve Kürtçe slogan attı.

Ölüm oruçlarının sona ermesi için hükümeti harekete geçmeye çağıran Sasun Estukyan, grup adına Ermenice yaptığı açıklamada, “Bizler, Türkiyeli Ermeniler olarak anadilde eğitim hakkını, Almanya’daki Türk göçmenlerden, Sincan bölgesindeki Uygurlara kadar herkes için su ve ekmek kadar yaşam kaynağı olarak görmekteyiz. Bizler, her türlü tecrit uygulamalarını reddederken, insanların kendi anadillerinde kendilerini ifade etmelerinin önüne konulan baskı ve şiddeti de kabul etmiyoruz” dedi.

Aynı bildirinin Türkçe metnini okuyan Filor Benli ise, "Siyasi bir davada, tutsakların kendilerini anadillerinde savunmalarını demokrasinin bir gereği olarak kabul ediyoruz. Bugün demokrasi havariliğine bürünmüş AKP hükümeti, ülkeyi bir iç savaş ortamına sürüklemekten geri durmamaktadır. Barış için adım atmamakta ısrar etmekte, medya aracılığıyla şoven tavrını topluma dayatmaktadır” diye konuştu.

“EKMEK GİBİ, SU GİBİ YAŞAMSAL BİR HAK” Eyleme katılan Ermeni kökenli Sayat Tekir ise, açlık grevlerinin sona ermesini istediklerini söyledi.

Tekir, “Özellikle anadilde eğitim ve anadilde savunma hakları önemli talepler. Ekmek gibi, su gibi yaşamsal olduğunu düşünüyorum. Ülkedeki savaş ortamının bir an önce sona ermesini ve barışın daim olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Grup basın bildirisinin ardından dağıldı .
Kaynak: İHA