Siirt’e Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargün, Çevre Şehircilik İl Müdürü Edip Alan ve beraberindeki heyet, Vali Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Siirt’e Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı
Vali Ahmet Aydın ziyarette yaptığı açıklamada Siirt'in kentsel dönüşüm yapılacak iller arasında bulunduğunu söyledi.

Aydın, "Ülkemizin geleceğini şekillendirecek, Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden bir tanesi olan Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalara ilimizde de başlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, valiliğimiz ve belediyenin ilgili birimleri, kentsel dönüşüp kapsamında birlikte çalışmalara başlamışlardır. Kentsel dönüşüm sürecinin ana aktörleri yerel yönetimlerimizdir. Bu anlamda belediyelerimize ve özel idarelerimize yapacakları dönüşüm projelerinin planlamasında, valilik olarak her türlü desteği vereceğiz" dedi

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargün ise yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm konusunda Siirt'te saha çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Vargün, "Görevli arkadaşlarımız ilgili kuruluşlar ile birlikte bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Bu kapsamda bu gün Siirt Belediyesi'ni ziyaret ettim. Şimdi de sayın valimizi ziyaret ederek, yapılacak çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdim. Vatandaşlarımızın sağlıklı mekanlarda, sağlıklı çevrelerde yaşamasını sağlamak devlet olarak hepimizin görevidir” diye konuştu .
Kaynak: İHA