Oltaya 30 Kilogramlık Balık Takıldı
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde traktör tamirciliği yapan amatör balıkça Abdurrahman Akdağ, Fırat Nehri’ne attığı otla ile 30 kilogram ağırlığında turna balığı yakaladı.

Pazar günü Fırat Nehri üzerinde kayıkta sopa oltasıyla balık avladığını belirten traktör tamircisi ve amatör balıkçı Abdurrahman Akdağ, oltasına 30 kilogram ağırlığında Fırat Nehri’ne has turna balığının takıldığını ve yaklaşık olarak bir saat balığı avlamak için uğraştığını söyledi.
Uzun uğraşlar sonucunda su yüzüne çıkardığı balığı arkadaşlarının yardımıyla kayığa aldığını söyleyen Akdağ, aynı zamanda resmi belgeli balıkçı olduğunu da dile getirdi. Akdağ, ilçedeki Sinek Çayı ile Fırat Nehri’nde yasa dışı yollarla balık avlanmasına karşı olduğunu da sözlerine ekledi .
