Giresun'da İki Belde Birleşme Yolunda

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kapanması gündemde olan İnişdibi ve Çaldağ Belediyesi'nin tek çatı altında birleşmesi yönünde bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Vali Şahin, TBMM’de görüşmeleri devam eden Büyük Şehir Belediyesi Kanunu'nun geçici 2. maddesi uyarınca nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kapanmasının öngörüldüğünü hatırlattı. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte nüfusu 2 binin altında olan merkeze bağlı İnişdibi ve Çaldağ Belediyesi'nin de kapanacağını ifade eden Şahin, bu durumun önüne geçme adına bir dizi çalışmalar başlattıklarını vurguladı. Şahin, Çaldağ ve İnişdibi belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve azalar ile bir toplantı gerçekleştirerek, kendilerinin görüşlerini dinlediğini vurguladı. Toplantıda, İnişdibi ve Çaldağ Beldeleri'nin birleşmesi yönünde görüş birliğine varıldığını dile getiren Şahin, birleşmenin muhtemelen Çaldağ Belediyesi çatısı altında olacağını aktardı.Birleşme yönünde olumlu yönde görüşün ortaya çıkması üzerine işlemlerin hızlandırılması yönünde ilgililere talimat verdiğini vurgulayan Şahin, iki beldenin birleşme yönünde talep etmesi durumunda referandum yapılmasını sağlayacağını söyledi.

2 beldenin de önemli turizm bölgelerinde bulunduğa işaret eden Vali Şahin, "Birlikten güç doğar prensibiyle 2 beldemizin güçlerini birleştirerek, bir belediye çatısı altında toplanmaları yörenin daha iyi hizmet alabilmelerini sağlayacaktır.” dedi.