Devir detoks devri

Sürekli telefonda konuşuyor, e-maillerimizi kontrol ediyor, SMS gönderiyor ve oyun oynuyoruz.

Devir detoks devri
Facebook, Twitter ve Instagram 'a girmeden geçirdigimiz bir gün olmuyor. Adeta hayatı internet üzerinden interaktif yaşıyoruz. Tüm saydıklarımız başlangıçta iş ya da sosyalleşme gibi görünse de, günümüzde “dijital bağımlılık” sorunu yaşayan çok sayıda insan bulunuyor. Bu yüzden dünyada yeni bir tatil türü yaygınlaşıyor:

'DİJİTAL DETOKS '

Dijital bağımlılığı olan veya sadece dijital dünyadan biraz uzaklaşıp rahatlamak isteyen insanlara detoks tatil paketleri sunan otellerin sayısı dünyada artıyor. Bu otellerde dijital bağımlılar, masaj, ormanda yürüyüş gibi teknolojiden uzak rahatlama yöntemlerine yönlendiriliyorlar.

HEDEF KİTLE ZEITGEISTÇILAR

Örneğin İngiltere 'nin Essex bölgesindeki Country Spa Resort misafirlerine “Blackberry Kreşi” uygulamasıyla hizmet veriyor. Otele girdiğiniz an telefonunuzu “kreşe” bırakıyor ve ancak çıkarken geri alıyorsunuz. Bu uygulamaya herkes katıldığı için telefon seslerinden uzakta gerçek anlamda dinlendirici bir tatil geçiyorsunuz. ABD 'nin başkenti Washington 'daki The Quincy Hotel konuklarına “Kablosuz Tatil” paketi sunuyor. Dünyaya kablosuz bağlanmanızı sağlayan her tür cihaz burada yasak. Chicago 'daki Hotel Monaco da “Teknolojiden Tatil” paketiyle “dijital arınma” vaadediyor.

Tüm bu otellerin ortak paydası, hiç bir şekilde konuklarına bilgisayar, telefon ve wi-fi bağlantı sunmamaları. Dijital detoks trendinin hedef kitlesi ise Zeitgeist hareketini takip eden ya da çok yoğun çalışan ofis insanları.